منو
سبد خرید

اتصالات سیم و کابل

برق تولید شده از نیروگاه توسط سیم و کابل، به دست مصرف کننده میرسند.



در شکل زیر تصویری از نحوه انتقال برق از نیروگاه به مصرف کننده را ملاحظه می کنبد.


نحوه تولید برق از تولید تا توزیع

در تمام طول این مسیر از بخش تولید، انتقال، توزیع انتقال جریان برق بدون استفاده از اتصالات کابل شدنی نمی باشد. بنابراین اتصالات سیم و کابل جز لاینفک شبکه برق می باشد و به جد می توان گفت مهمترین و حساس ترین بخش شبکه در قسمت اتصالات آن می باشد.

اتصالات کابل، نقش کلیدی در شبکه برق بازی میکنند. در یک محاسبات انجام شده و مورد قبول تمامی مهندسین، فقط حدود 10 درصد کل هزینه های خرید کابل و کابلکشی، مربوط به بخش اتصالات کابل می باشد. اما در صورتی که این 10 درصد از کیفیت مطلوب و مطابق با استاندارد برخوردار نباشد، می تواند تمام کل هزینه را تحت الشعاع قرار دهد و حتی در مواردی با شکست عایقی و تخریب اتصالات باعث خاموشی چندین ساعته کل شبکه گردد. 

یک اتصال مطمئن باید بتواند عمر مفیدی مشابه با عمر مفید سیم و کابل به کار رفته در شبکه برق را داشته باشد. عمر مفید تجهیزات عایقی به طور معمول 30 سال می باشد. بنابر این به طور مثال سرکابل به کار رفته در شبکه برق باید 30 سال عمر مفید ذاشته باشد یا مثلا کانکتور کابل به کابل خودنگهدار فشارضعیف نیز باید به اندازه 30 سال نیز عمر مفید داشته باشد.

اتصالات سیم و کابل، بنا به نحوه استفاده، رنج وتاژ کاربردی میتوان به دسته بندی های مختلفی تقسیم کرد.

در یک دسته بندی مرسوم می توان اتصالات سیم و کابل را به صورت زیر تقسیم کرد :

اتصالات فلزی ( شامل انواع کابلشو، انواع کلمپ و ... )
اتصالات حرارتی ( انواع سرکابل حرارتی، انواع مفصل حرارتی)
اتصالات سرد ( انواع سرکابل سرد، انواع مفصل سرد)
اتصالات فشاری ( سرکابل های پلاگ این، سرکابل های کانکس، مفصل های MSA , ...)
یراق آلات شبکه برق ( یراق آلات کابل خودنگهدار فشارضعیف، یراق آلات شبکه هوایی، یراق آلات کابلهای روکش دار، یراق آلات هادی های فاصله دار و ...)


نکته مهم در مورد اتصالات کابل این است که تمامی محصولات باید مطابق با استاندارد مربوطه مورد تست قرار گیرند. هر محصولی که دارای تاییدیه تایپ تست رپورت از آزمایشگاه مرجع باشد اجازه نصب و اتصال در شبکه برق را خواهد داشت. 

عمده وظیفه اتصالات سیم و کابل علاوه بر برقراری جریان برق بین دو کابل، جلوگیری از به وجود آمدن اتصالات سست و همچنین جلوگیری از پدیده های فیزیکی مثل تخلیه جزئی در محل اتصال می باشد. البته بهتر است بگوییم در حد استاندارد نگه داشتن پدیده های فیزیکی مثل تخلیه جزئی. 

 
نمایش 1 تا 12 از 14 (2 صفحه)