منو
سبد خرید

استبلایزر

پیشرفت های تکنولوژیک بشر در مقیاس های ریز و دقیق، امروزه این قابلیت را ایجاد کرده تا با استفاده از یک سری دستگاه ها، نوسانات جریان برق AC کنترل شود. این کار هم با استفاده از استبلایزرها صورت می گیرد و هم به کمک رگولاتورهای خودکار(AVR) تحقق می یابد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید، بر خلاف نمونه های قدیمی، استابلایزرهای امروزی حتی تا این اندازه پیشرفته و مجهز هستند که می توان روی صفحه نمایش دیجیتالی آن ها یک رقم مشخص وارد کرد و جریان را روی همان ولتاژ نگاه داشت.

این پیشرفتِ در تکنولوژی و ویژگی های جدید و منحصر به فردی که در استابلایزرهای نسل جدید گنجانده شده است، نوسانات ریزی که در فاصله ی یک میلی ثانیه رخ دهند را نیز شناسایی کرده و از امکان ایجاد آسیب آن ها به وسیله ی برقی جلوگیری می کنند. شاید این مهم در نگاه اول چندان اهمیتی برای شما نداشته باشد، اما باید بدانید در صنایع حساس، مثلا CNC یا دستگاه های پزشکی که به مدد برق کار می کنند، حضور این فناوری نقش مرگ و زندگی را بازی می کند. 

 

کاربرد استابلایزر چیست و از این ترانس ها در چه صنایعی استفاده می شود؟

 

مطابق با مطالب اشاره شده، دستگاه استابلایزر در واقع برق ورودی پر نوسان را دریافت و با جبران سازی به وسیله تضعیف و تقویت ولتاژ، آن را رگوله می کند. اما این ولتاژ برق تثبیت شده تقریبا در بسیاری از مشاغل و صنایع استفاده می شود. اگر بخواهیم این کاربردها را دسته بندی کنیم، شاید ابتدا به حساس ترین کاربردهای دستگاه استابلایزر مانند مصارف پزشکی آزمایشگاهی و یا دستگاه های گران قیمت بتوان اشاره کرد.  فارغ از کاربردهای عمومی در منازل، واحدهای تجاری، اداری، مسکونی یا کارگاه ها و کارخانه ها، از این ترانس و استابلایزرها در کاربردهای حساس تری نیز استفاده های گسترده می شود:

یک دستگاه لیزر آزمایشگاهی یا حتی تجهیزات عکس برداری مثل MRI در بیمارستان ها، وسایل بسیار حساس، ارزشمند و گران قیمتی هستند که اگر بخاطر نوسان ولتاژ از کار بیوفتند، علاوه بر آسیب مالی بالایی که برجای میگذارند، می توانند مدت ها واحد مربوط به خود را از خدمت رسانی تعلیق کنند. به همین دلیل استفاده از استابلایزر پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین وسایل حساس دیگر که قیمت بالایی دارند ( به جز ابزار پزشکی – آزمایشگاهی ) اهمیتی هم تراز با تجهیزات ذکر شده دارند. یک دستگاه cnc که کار برش، خم یا چاپ را انجام می دهد، می تواند با کوچکترین نوسان ولتاژی دچار آسیب شود و از بین برود. این امر در ماینر ها نیز قریب الوقوع است؛ به همین دلیل در مزارع استخراج، از استبلایزر ماینر استفاده می شود.

 

 نحوه عملکرد استابلایزر 

 

استابلایزرها بر خلاف محافظ های برق، جریان برق را قطع نمی کنند و این افت یا افزایش ولتاژ را جبران میکنند. در واقع اگر ولتاژ کاهش یابد، این ترانس ها میتوانند ولتاژ را افزایش دهند و بالعکس؛ بدین ترتیب نه تنها تجهیزات شما خاموش نمیشوند بلکه با بهترین ولتاژ نامی خود به فعالیت ادامه میدهند. اما یو پی اس کارکردی متفاوت دارد. یو پی اس ها با ذخیره برق در باتری های خود میتوانند در هنگام قطع برق، جریان و انرژی را به تجهیزات متصل به خود وصل کنند و آنها را به کار بیاندازند. در واقع UPS در هنگام قطع برق کاربرد دارد. حتی U.P.S ها هم نیاز به استابلایزر دارند. همانطور که قبلا هم اشاره شد، رگولاتور های اتوماتیک برق ( نوع دستی و غیراتوماتیک آنها سالهاست که استفاده نمیشود )، همان ترانس های تثبیت جریان هستند که میتوانند تا حدودی این افت و افزایش ولتاژ را جبران کنند. گفتنی است که استابلایزرها نیز در ساختار خود از ترانس استفاده میکنند اما بسیار پیشرفته تر و دارای تکنولوژی متفاوتی می باشند.

 

انواع دستگاه استابلایزر از نظر توان و تعداد فاز

 

شاید یکی از مهمترین معیارها برای انتخاب استابلایزر مناسب، توجه به توان مد نظر باشد. در بسیاری از واحدهای مسکونی و اداری یا حتی تجاری، سیستم های برق همگی تک فاز هستند و در واحد های صنعتی یا مراکز بزرگ تجاری، کنتورهای برق سه فاز وجود دارند. پس اگر بخواهیم بگوییم اولین گام برای انتخاب استابلایزر چیست، باید به تک فاز یا سه فاز بودن آن اشاره کنیم. سپس با توجه به تجهیزات متصل به استابلایزر، میتوان توان مد نظر را از 2 KVA  تا 45 KVA یا حتی بیشتر انتخاب کرد.

 

چگونه استابلایزر مناسب خود را انتخاب کنیم؟

 

برای انتخاب استبلایزر مناسب باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. از این که در چه شرایط محیطی قرار دارید گرفته تا اینکه برای چه مقیاس و چه وسیله ی برقی اقدام به تهیه ی استابلایزر می کنید. توصیه ی ما این است که ابتدا شرایطی که در منزل، کارگاه یا محیط کار خود دارید را به طور کامل روی کاغذ مکتوب کنید، سپس با متخصصی از این حوزه وارد مشورت شوید. او طیف وسیعی پیشنهاد در اختیار شما قرار خواهد داد و شما قادر خواهید بود بسته به شرایطی که دارید، مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.

  1. پس از شناخت نیاز شخصی یا سازمانی، اولین کار بررسی مشخصات اسمی استابلایزر از قسمت ارائه ی جزیئات است. خصوصیات ظاهری و فنی استبالایزر و ترانس مورد نظر شما را نمایان خواهند ساخت.
  2. توجه داشته باشید، استابلایزرها به جای KW با kVA معرفی می شوند. در این ویژگی، ترانس ها و استابلایزرها اشتراک دارند. در نتیجه برای انتخاب محافظ ولتاژ، چه نیاز شما استابلایزر بود و چه ترانس، به واحد کمی معرفی قدرت آن ها توجه داشته باشید.
  3. برای انتخاب ترانس و استبلایزر توصیه اکید می شود که همواره یک حاشیه ی امن در نظر گرفته شود. آن چیزی که به انتخاب دست بالا، ایمن یا آینده نگارانه معروف است را در نظر بگیرید و هر نیازی دارید، محصول خود را برای برآورده ساختن ده الی پانزده درصد بیشتر تهیه کنید.
  4. به عنوان آخرین نکته، دوباره به واحد های KW و kVA باز می گردیم. توجه داشته باشید که باید بتوانید تبدیل این دو به هم را انجام دهید. همچنین در بالا ذکر کردیم که استبلایزر و ترانس ها با kVA معرفی می شوند، این مساله همیشگی نیست، یعنی موارد استثنایی هم وجود دارد. اگر اجازه دهید، بند آخر را اینگونه به پایان ببریم که، شناخت واحد معرفی توان و قدرت یک محافظ ولتاژ، امری است ضروری.

 

فرض کنید که کولر یا یخچال شما 1kVA جریان طلب می کند. در نتیجه بیست درصد حاشیه ی امن در انتخاب می شود 200 watts و با اضافه کردن این حاشیه امن به مقدار ابتدایی ما 1200 VA wattage خواهیم داشت. در نتیجه اگر قصد تهیه ی یک ترانس یا استابلایزر داریم، باید مشخصات 1.2 kVA یا 1200 VA را داشته باشد.

از مثال رها می شویم و مساله را به صورت عمومی بیان می کنیم. برای مصارف خانگی، به طور کلی بازه ی 200 VA الی 10 kVA برای استابلایزرها معرفی می شود. یعنی اگر به قصد خرید محافط ولتاژ به بازار رفتید، سعی کنید استابلایزر یا ترانسی که انتخاب می کنید، مشخصاتی در آن بازه داشته باشد. اما در زمینه ی صنعتی متاسفانه نمی توانیم یک بازه ی مشخص ارائه کنیم، زیرا طیف گسترده ی ابزارآلات کارگاهی این امکان را از ما می گیرید.

تولید کننده: پرنیک مدل: 3XI-120
جریان‌دهی نامی این دستگاه 180 آمپر روی هر فاز و دقت تنظیم ولتاژ آن کمتر از 1 ولت است. لازم به ذکر است در همه بازه 310 تا 450 ولت برای ورودی، دستگاه قادر به تامین جریان نامی بار بوده و ولتاژ خروجی هر فاز نیز قابل تنظیم روی مقدار دلخواه بین 210 تا 230 می باشد. به عبارت دیگر با افت ولتاژ ورودی، توان جر..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XI-30
جریان‌دهی نامی این دستگاه 40 آمپر و دقت تنظیم ولتاژ آن کمتر از 1 ولت است. لازم به ذکر است در همه بازه 310 تا 450 ولت برای ورودی، دستگاه قادر به تامین جریان نامی بار بوده و ولتاژ خروجی هر فاز نیز قابل تنظیم روی مقدار دلخواه بین 210 تا 230 می باشد. به عبارت دیگر با افت ولتاژ ورودی، توان جریان‌دهی استا..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XI-45
جریان‌دهی نامی این دستگاه 60 آمپر روی هر فاز و دقت تنظیم ولتاژ آن کمتر از 1 ولت است. لازم به ذکر است در همه بازه 310 تا 450 ولت برای ورودی، دستگاه قادر به تامین جریان نامی بار بوده و ولتاژ خروجی هر فاز نیز قابل تنظیم روی مقدار دلخواه بین 210 تا 230 می باشد. به عبارت دیگر با افت ولتاژ ورودی، توان جری..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XI-60
جریان‌دهی نامی این دستگاه 90 آمپر روی هر فاز و دقت تنظیم ولتاژ آن کمتر از 1 ولت است. لازم به ذکر است در همه بازه 310 تا 450 ولت برای ورودی، دستگاه قادر به تامین جریان نامی بار بوده و ولتاژ خروجی هر فاز نیز قابل تنظیم روی مقدار دلخواه بین 210 تا 230 می باشد. به عبارت دیگر با افت ولتاژ ورودی، توان جری..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: XI-20
استبلایزر تک فاز هوشمند و دانش‌بنیان پُرنیک مدل XI-20 دارای  مدار قدرت این استبلایزر بر پایه روش سوئیچینگ با کلید‌زنی نرم و با به‌کارگیری کلیدهای الکترونیکی IGBT کار می‌کند. از این رو می‌تواند هرگونه نوسان را از ولتاژ ورودی بزداید. لذا ولتاژ خروجی تثبیت شده روی عدد ۲۲۰ ولت را به مصرف‌کننده‌های ..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XI-90
جریان‌دهی نامی این دستگاه 180 آمپر روی هر فاز و دقت تنظیم ولتاژ آن کمتر از 1 ولت است. لازم به ذکر است در همه بازه 310 تا 450 ولت برای ورودی، دستگاه قادر به تامین جریان نامی بار بوده و ولتاژ خروجی هر فاز نیز قابل تنظیم روی مقدار دلخواه بین 210 تا 230 می باشد. به عبارت دیگر با افت ولتاژ ورودی، توان جر..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: XI-10
استبلایزر پرنیک  مدل XI-10 هرگونه نوسان ولتاژ در بازه ۱۶۰ تا ۲۷۰ ولت را از بین می برد. این دستگاه ولتاژ خروجی خود را روی ۲۲۰ ولت به صورت تثبیت شده نگاه می‌دارد. همچنین می‌تواند تا ۴۰ آمپر جریان را به بار تحویل دهد. سیستم کنترل در نظر گرفته شده برای این دستگاه کاملا هوشمند و تمام ..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: XI-14
روش جبران‌سازی در این استبلایزر صد‌در‌صد الکترونیکی و بدون کاربرد رله یا سروو‌ موتور انجام می‌شود. لذا زمان پاسخ آن به نوسان ولتاژ بسیار کوتاه است. از این رو سرعت جبران آن بسیار بالاتر از دیگر فناوری‌های به‌کار‌رفته در سایر دستگاه‌هاست. استابلایزر پرنیک  مدل XI-14 هرگونه نوسان ولت..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: XI-7
استبلایزر  تک فاز هوشمند و دانش‌بنیان پُرنیک مدل XI-7 برآمده از فناوری بسیار پیشرفته و منحصر به فرد شرکت ریزپردازان مدار سبز است. مدار قدرت این استبلایزر بر پایه روش سوئیچینگ با کلید‌زنی نرم و با به‌کارگیری کلیدهای الکترونیکی IGBT کار می‌کند. از این رو می‌تواند هرگونه نوسان را از ولتاژ ورودی بز..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XP-10000
ترانس اتوماتیک سه فاز پُرنیک (Pornic) مدل 3XP-10000 دستگاهی است که برای کاربردهای جریان پایین ساخته شده است. این دستگاه با بهره‌گیری از مدار کنترل تمام دیجیتال انواع حفاظتهای لازم را داراست. لذا با جبران افت یا افزایش بیش ‌از ‌حد ولتاژ سه فاز برای مصرف‌کننده‌های سه فاز با جریان مصرفی ..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XP-20000
ترانس اتوماتیک سه فاز پُرنیک (Pornic) مدل 3XP-20000 دستگاهی است که برای کاربردهای جریان پایین ساخته شده است. این دستگاه با بهره‌گیری از مدار کنترل تمام دیجیتال انواع حفاظتهای لازم را داراست. لذا با جبران افت یا افزایش بیش‌ از‌حد ولتاژ سه فاز برای مصرف‌کننده‌های سه فاز با جریان مصرفی ک..
0 تومان
تولید کننده: پرنیک مدل: 3XP-30000
ترانس اتوماتیک  سه فاز 3XP-30000 دارای سه پله افزاینده و سه پله کاهنده که به کمک آن ها می تواند هر‌گونه نوسان ولتاژ شبکه در بازه ۱۵۰ تا ۲۹۵ ولت را جبران نماید. لازم به ذکر است که تنظیم ولتاژ در هر فاز به صورت مستقل از دو فاز دیگر انجام می‌شود. جریان دهی این دستگاه در هر فاز برای دوره کوتاه‌مدت ..
0 تومان
نمایش 1 تا 12 از 22 (2 صفحه)