در طول قرن هفدهم مهندسی برق به عنوان موضوعی مورد علاقه جامعه علمی قرار گرفت و یکی از اولین مهندسین برق شناخته شده در جهان ویلیام گیلبرت بود. کاربردهای علمی برق در قرن نوزدهم و پس از تجاری سازی تکامل یافته و شدت یافته است.. رشته مهندسی برق دارای زیر شاخه های بسیاری مانند مهندسی کنترل ، مهندسی مخابرات، مهندسی الکترونیک ، میکروالکترونیک و مهندسی ابزار دقیق و بسیاری از رشته های دیگر می باشد. رشته مهندسی برق یکی از زمینه های چالش برانگیز ، سریع در حال رشد و مهیج برای کار یا مطالعه است ، زیرا اثبات شده است که تأثیر قابل توجهی در جامعه مدرن دارد.هم چنین قوانین کشف شده توسط داشنمندان برق در تجهیزات آزمایشگاهی مانند مولتیمتر،اوسیلوسکوپ و ... استفاده می شود. در اینجا لیستی از مشهورترین مهندسین برق جهان وجود دارد که با حقایق و جزئیات جالب بیشتر در مورد آنها آشنا می شویم:

 گوستاو رابرت کيرشهف

گوستاو روبرت کيرشهف فيزيکدان معروف آلماني است که در 18 مارس سال 1824 ميلادي به دنيا آمد. و در 17 اکتبر سال 1887 در برلين از دنيا رفت. کيرشهف با تجزيه رنگين کمان و کمک به کشف عناصر سزيوم و روبيديوم خدمت بزرگي به علم فیزیک کرده است. وي پژوهش‌هاي زيادي نيز در مورد طيف‌هاي مختلف و خاصيت انتقال حرارت اجسام داشته است. وي قوانين کيرشهف را در سال 1845 معرفي کرد که در مورد جريانهاي الکتريکي و نيروهاي مولد در مدارها کاربرد دارد. همچنين او نخستين کسي بود که رفتار رياضي درختها را در ارتباط با تحقيقاتش روي مدارهاي الکتريکي تحليل نمود.

کیرشهف

قانون کيرشهف:

  1. قانون شدت جريان‌ها: مجموع جريان‌هايي که به هر گره مي‌رسند برابر مجموع جريان‌هايي است که از آن نقطه خارج مي‌شوند.
  2. قانون اختلاف پتانسيل‌ها: در هر حلقه يا هر مدار بسته مجموع جبري اختلاف پتانسيل‌ها صفر است. بیوگرافی نیکولا تسلا مخترع،مهندس برق،مکانیک و آینده پژوه صرب تبار آمریکا است.وی نقش مهمی در طراحی سیستم نوین برق رسانی بر اساس جریان متناوب شناخته می شود.

نیکولا تسلا

متولد10 جولای۰ ۱۸۵۶ در مجارستان، و متوفی ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در نیویورک ، مخترع، فیزیکدان و مهندس صربی‌ الاصل آمریکایی بود، که یکای قدرت میدان مغناطیسی در دستگاه اس‌آی به نام او تسلا نام گرفته‌است. مهم‌ترین کار شایسته او در مهندسی برق قابل استفاده کردن جریان متناوب در صنعت بوده‌است. تسلا امروزه مخترع رادیو و نیز «مخترع قرن بیستم» شمرده می‌شود. تسلا نخست در ۱۸۸۴ وارد آمریکا گردید و در ۳۰ جولای ۱۸۹۱ به تابعیت رسمی ایالات متحده آمریکا در آمد. وی نخست مدتی در نیویورک زندگی کرد، و برای توماس ادیسون کارهای مهندسی انجام می‌داد. اما مدتی بعد بدلیل مخالفت ادیسون با پرداخت و افزایش حقوق تسلا از مقام خود استعفا داد. ادیسون حاضر نبود به نظرات تسلا در مورد برق متناوب توجهی کند، و برق جریان مستقیم را برتر از جریان متناوب می‌دانست. ادیسون در اواخر عمر خود البته از این تصمیم خود سخت پشیمان گشت. تسلا در حالی نظریات برق جریان متناوب چند فازه ی خود را تکمیل کرد.تسلا از مخالفین نظریه نسبیت آلبرت انشتین بود. او از اختلال وسواسی جبری رنج می‌برد، و به کبوترهای پارک مرکزی نیویورک علاقه وافری داشت. او هرگز ازدواج نکرد و با مارک تواین دوستی نزدیکی داشت، و به گیاه‌خواری علاقه داشت.تسلا با اینکه به ثروت دست یافت اما تمام آن را صرف تحقیقات علمی کرد، و در فقر و بدهکاری در نیویورک در یک اتاق در یک هتل فوت کرد.

نیکولا تسلا

ادوین هاوارد آرمسترانگ

ادوین آرمسترانگ در ۱۸ دسامبر ۱۸۹۰ در شهر نیویورك به دنیا آمد و مدرك لیسانس خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه كلمبیا دریافت كرد. رادیو FM را «ادوین هوارد آرمسترانگ» اختراع كرد. اما سال ها طول كشید تا این باند رادیویی به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد .بود. آرمسترانگ جز رادیو FM، اختراعات دیگری نیز داشت، به گونه ای كه امروزه او را پدربزرگ رادار و نیای ارتباطات ماهواره ای می دانند. زمانی كه او دانشجوی سال سوم دانشگاه كلمبیا بود، مدار باز تولیدگر (Regenerative circuit) را اختراع كرد و در سال ۱۹۱۴ به ثبت رساند، در ۱۹۱۸ نوعی گیرنده موسوم به Super Heterodyne و در ۱۹۲۲ نیز مدار ابربازتولیدگر (Super regenerative circuit) را به ثبت رساند.

 

 هرتز

هرتز در 22 فوریه 1857 در آلمان ، در یک خانواده مسیحی به دنیا آمد . پدرش یک مشاور و مادرش دختر یک دکتر بود. او در علوم و مهندسی در شهرهای درسدن ، مونیخ و برلین تحصیل کرد و شاگرد کیرشهف و هرمان وان هلمهولتز بود. هرتز دکترای خود را در سال 1880 اخذ و به عنوان دستیار هلمهولتز تا سال 1883 باقی ماند . در این سال وی پستی را به عنوان مدرس فیزیک نظری در دانشگاه کیل بدست آورد . در سال 1885 هرتز به درجه استاد تمامی در دانشگاه کالسروهه رسید .به دنبال آزمایش سال 1881 مایکلسون که وجود اتر شفاف را رد کرد ، هرتز معادلات ماکسول را برای اینکه کشف جدید را شامل شود ، دوباره فرمول بندی کرد.به وسیله آزمایش او ثابت کرد که سیگنال های الکتریکی می توانند در فضای باز منتشر شوند. او همچنین اثر فتوالکتریک را کشف کرد . او متوجه شد که جسم باردار بارش را بلافاصله بعد از تاباندن نور فرابنفش به آن از دست می دهد.هرتز در 1 ژانویه 1894 در 37 سالگی بر اثر عفونت خونی درگذشت .

هرتز

 جرج سيمون اهم

جرج سيمون اهم در سال 1787 ميلادي در آلمان متولد شد. پدرش قفل ساز و تفنگ ساز بود، ليكن بعداً به تجارت علاقمند شد و مادرش، فاريا، دختر يك خياط بود. با اينكه پدر و مادر جرج تحصيلات خود را به پايان نرسانده بودند. اما جرج موفق شد درجه دكتري را دريافت كند. او كتابهايي در زمينه هندسه نوشته و در همان زمان به تعليم رياضيات در چندين مدرسه مشغول بود. بعد از آنكه او به كشف الكترومغناطيس كه در سال 1820 اتفاق افتاد علاقه‎مند شد. در دو مقاله مهم در سال 1826 اهم، تصويري رياضي از هدايت گرما در مدارهاي مدلسازي شده فوريه ارائه داد. او قادر بود قوانيني كه براي شرح و توضيح نتايج كارهاي انجام شده ديگران بر روي "پيل" بود را مطرح كند.استفاده و كمك از آزمايشات فراواني كه جرج سيمون اهم انجام داده بود، توانست روابطي اساسي بين ولتاژ، جريان و مقاومت بدست آورد. چيزي كه امروز به عنوان قانون اهم شناخته مي‎ شود.

جرج سیمون اهم

 توماس الوا ادیسون

در فوریه ی سال 1847 در کشور آمریکا متولد شد.وی مهندس،کارآفرین و مخترع بزرگی در زمان خودش بود و توانست وسایل و دستگاه های متعددی را طراحی یا کامل کند که مهم ترین این دستگاه هالامپ های رشته ای بودند.البته نخستین لامپ رشته ای در سال 1802 توسط همفری دیوی ساخته شده بود و ادیسون صرفا آن را تکمیل نمود.ادیسون در اکتبر سال 1931 از دنیا رفت.

ادیسون

 الساندرو ولتا

وی درفوریه ی سال 1745 در ایتالیا متولد شد .همانطور که میدانیم او از دانشمندان نامدار و مخترع باتری های نسل امروز است.البته طبق تحقیقات به عمل آمده روی یاتری پارتیان که سالیان اخیر در منطقه ی بین انهرین کشف شده است مشخص شده است که در حقیقت این ایرانیان بوده اند که بیش از 2000سال پیش باتری شیمیایی را اختراع کرده و در آن زمان از آن برای آبکاری فلزات استفاده می کردند. این دانشمند درمارس سال 1837 دار فانی را وداع گفت.

الساندرو ولتا

 مایکل فارادی

شیمی دان و فیزیکدان تجربی متولد 22 سپتامبر که به سبب نوآوری هایش در الکترومغناطیس و الکتروشیمی مشهور است.کشف بنزین و قوانین مربوط به القای الکترومغناطیسی و تهیه ی کلر مایع از مهم ترین دستاوردهای اوبه شمار می رود. فارادی درباره میدان مغناطیسی موجود در دور یک رسانا که جریان DC حمل می‌کند مطالعاتی داشت و مفاهیم اولیه میدان الکترومغناطیس را در فیزیک بنیان نهاد. وی القای الکترومغناطیسی و قانون های برقکافت را کشف کرد. او اثبات کرد که خاصیت مغناطیسی می‌تواند بر روی شعاع های نور اثر می گذارد و رابطه‌ای اساسی بین این دو برقرار است. اختراعات او در زمینه دستگاه‌های چرخنده الکترومغناطیس اساس فناوری موتور الکتریکی را پی ریزی کرد و این وضع ناشی از تلاش های او در زمینه کاربرد الکتریسیته در فناوری بود وی در اوت 1867دار فانی را وداع گفت.

مایکل فارادی

جرج وستینگهاوس

متولد 6 اکتبر 1836 از پیشگامان صنعت برق و یکی از اصلی ترین رقبای توماس ادیسون در اجرای اولیه سیستم برق آمریکا بوده است.وستینگهاوس در نهایت بر سیستم جریان مستقیم ادیسون غالب شد و در سال 1911 موفق به دریافت مدالAIEE ادیسون شد.این مهندس کارآفرین مخترع ترمز بادی راه آهن است.وی در مارس سال 1914 از دنیا رفت.

وستینگهاوس

 چارلز براش

این مهندس و کارآفرین درمارس سال 1849 در آمریکا متولد شد.وی برنده ی جوایزی همچون جایزه ی رامفورد و مدال ادیسون انجمن مهندسان برق و الکترونیک شده است.وی در 15 ژوئن 192 از دنیا رفت. 

توجه:هرگونه کپی برداری از مقاله با ذکر منبع و ارائه ی لینک مقاله بلامانع است.

بیشتر بخوانید 

  • ماشین زمان 
  • آمپر