فنرزن برقی
فنرزن برقی
استفاده از فنرهای فلزی دستی برای سیم کشی کردن ساختمانها در گذشته بسیار رایج بوده و به این صورت که فنر سیم کشی یا فنر برق را با نوار چسب کابل وصل می کردند یا سیم برق مورد نظر را به قلاب فلزی موجود درپایان فنر متصل می کردند. بعد از این مرحله بخش فنر دار وارد لوله برق یا سایر اتصالات برقی میشد و با فشارآوردن دست فنر سیم کشی را به داخل مسیر راهنمایی میکردند.
امروز از دستگاه فنرزن برقی استفاده میشود تا سرعت و راحتی کار سیم کشی ساختمان ها افزایش یابد. این دستگاه ها برای مسیر طولانی و حتی برای مسیر های پرپیچ و خم استفاده میشوند و به راحتی میتوان با آن سیم را از درون لولههای سیم کشی عبور میدهند.
اصولا فرایند کار فنرزن برقی این گونه است که با فشار هوا یک ریسمان را از داخل لوله ها عبور میدهد و برق کار میتواند با استفاده از آن ریسمان، سیمهای برق را از داخل لوله ها عبور بدهد.
روش استفاده از دستگاه فنر زن برقی سیم کشی
روش استفاده از دستگاه فنر زن برقی سیم کشی بسیار آسان است. مراحل استفاده از دستگاه بدین ترتیب می باشد:
ترمز دستگاه فنر زن برقی را در حالت بسته قرار دهید.
نازل با قطر مناسب برای کاندویت را انتخاب کنید.
سر ریسمان را گره بزنید و یا از مهر های کمکی برای مسیرهای طولانی استفاده کنید.
دکمه استارت دستگاه فنر زن سیم کشی برقی را فشار دهید تا عملیات دمش هوا داخل لوله را تمیز کند. دقت نمایید در این حالت چون ترمز دستگاه بسته است ریسمان شوت نمی شود و تنها باد از نازل خروجی خارج می گردد.
ترمز دستگاه سیم کشی را باز کنید و مجدد دکمه استارت را بزنید تا ریسمان داخل کاندویت شوت گردد. در هنگامی که ریسمان داخل کاندویت پرتاب می شود مطمئن شوید ریسمان از سیلندر خارج گردد.
پس از خروج ریسمان فنر زن برقی از سمت دیگر لوله دکمه را رها کنید وترمز را در حالت بسته قرار دهید.
ریسمان را بریده و سیم برق را به ریسمان گره بزنید و کشیدن را آغاز کنید.