منو
سبد خرید

تب سنج

تب‌سنج یا ترموتر، وسیله‌ای پزشکی است که با آن دمای بدن را اندازه‌گیری می‌کنند. تب یکی از علامت‌های رایج برخی از بیماری‌هاست و وقتی دمای بدن به ۳۸ درجه می‌رسد، اصطلاحاً می‌گویند تب اتفاق افتاده است. اما به معنای این نیست که تب‌سنج فقط دمای ۳۸ درجه را نشان می‌دهد. تب‌سنج‌ها دقت‌های مختلفی دارند و هر کدام بازه دمایی متفاوتی را اندازه‌گیری می‌کنند.

 

انواع تب سنج دیجیتال

 

تب سنج های دیجیتال به دو دسته تماسی و غیر تماسی تقسیم می شوند. تب سنج های دیجیتال تماسی در مراکز درمانی و منزل مورد استفاده قرار می گیرند و پیش از استفاده از این تب سنج ها، لازم است ضد عفونی شوند، سپس برای اندازه گیری دمای بدن، بسته به نوع مورد نظر، کافی است زیر زبان، داخل گوش، زیر بغل، روی پیشانی و داخل مقعد قرار داده شوند. این تب سنج ها به طور گسترده در مراکز درمانی، منزل، باشگاه ها و مراکز پر رفت و آمد مورد استفاده قرار می گیرند و با قرار گرفتن در مقابل پیشانی، قابلیت سنجش دمای بدن، بدون تماس با فرد را دارند. بنا به این ویژگی، استفاده از آن، بسیار ایمن و بهداشتی است و باعث جلوگیری از انتشار بیماری بر اثر تماس با فرد می شود. این تب سنج ها دارای دقت و سرعت خوبی در اندازه گیری دمای بدن هستند.

 

در هنگام استفاده از تب سنج دیجیتال، به چه نکاتی باید توجه شود؟

 

  • قبل و بعد از استفاده از تب سنج، دستگاه ضد عفونی شود.
  • دمای مکانی که اندازه گیری در آن صورت می گیرد، در حد متعادل باشد، فرد نزدیک به منبع گرمایش یا سرمایش نباشد، پیش از سنجش دما، نوشیدنی ها و غذا های گرم یا سرد مصرف نکرده باشد و سیگار هم نکشیده باشد چون امکان دارد دمای مواد غذایی بر روی دمای اندازه گیری شده تاثیر داشته باشد.
  • برای نوزادان زیر 1 ماه هرگز در منزل، تب سنجی انجام نشود و اندازه گیری دمای بدن حتما توسط پزشک صورت گیرد.
  • اگر فرد در ناحیه مقعد جراحی کرده باشد یا اسهال داشته باشد، نباید از تب سنج دیجیتال مقعدی استفاده شود.
  • تب سنج دیجیتال، در معرض میدان مغناطیسی مثل آهن ربا قرار نگیرد زیرا در عملکرد آن اختلال ایجاد خواهد شد.

 

میزان خطای تب سنج های دیجیتال

 

تب سنج های دیجیتال تماسی و غیر تماسی دارای دقت مناسبی هستند اما مواردی همچون گرد و خاک در میزان حساسیت دستگاه موثر است، از این رو لازم است دستگاه همیشه تمیز باشد. در صورت به کارگیری تب سنج های غیر تماسی بهتر است برای اطمینان از صحیح بودن مقدار اندازه گیری شده، دو بار اندازه گیری صورت گیرد. 

در شرایط استفاده از تب سنج های تماسی، از تمیز بودن ناحیه مورد نظر اطمینان حاصل کنید، زیرا مواردی مانند وجود جرم گوش در تب سنج دیجیتال تماسی گوشی یا مواد آرایشی در پیشانی در تب سنج های تماسی پیشانی تا حدودی در مقدار اندازه گیری شده، خطا ایجاد می کنند. تب سنج های دیجیتالی ارائه شده در شرکت فامکو از بهترین و دقیق ترین تب سنج ها هستند و میزان خطا در آنها بسیار کم است.

 

انتخاب درست ترمومتر مناسب

 

  • محل اندازه گیری دما
  • نوع دماسنج
  • آسان و راحت بودن روش استفاده 
  • اقدامات ایمنی و بهداشتی

 

نمایش 1 تا 1 از 1 (1 صفحه)