منو
سبد خرید

کنداکتیوی متر

 

هدایت سنج 

 

 هدایت سنج مقدار جریان الکتریکی یا رسانایی یک محلول را اندازه گیری می کند. رسانایی برای تعیین سلامت آب از اهمیت زیادی برخوردار است. این روش همچنین راهی برای اندازه گیری تغییرات یونی در روش های تصفیه فاضلاب می باشد. کنداکتیومترها در تصفیه خانه یا آزمایشگاه های محیط زیست کاربردهای مهمی دارند. از اهداف اصلی هدایت سنج رسانایی جریان الکتریکی در محلول است، اما این مقدار به قدرت یونی مایع بستگی دارد. همچنین بستگی به این دارد که کدام یون، در چه غلظت و فرمتی وجود دارد. به عنوان مثال، یون ها در چه حالت اکسیداسیون یا متحرک هستند؟! همان طور که میدانید یون ها دارای بارهای منفی و مثبت هستند. آنیون ها دارای بار منفی و کاتیون ها دارای بار مثبت هستند. یون هایی که به رسانایی بالا در آب طبیعی کمک می کنند از مواد معدنی و نمک های محلول می آیند.

 

هدایت سنجی چیست؟

 

هدایت سنجی اندازه گیری هدایت الکترولیت برای نظارت بر پیشرفت واکنش های شیمیایی است. هدایت سنجی کاربردهای قابل توجهی در شیمی تجزیه دارد. که در آن تیتراسیون رسانایی روش استاندارد است. در روش معمول تجزیه و تحلیل شیمی، اصطلاح هدایت سنجی به عنوان اصطلاح دیگری برای تیتراسیون هدایت سنجی استفاده می شود. در حالی که عبارت هدایت سنجی برای توصیف کاربردهای غیر تیتراسیون استفاده می شود. رسانایی اغلب برای تعیین رسانایی کل یک محلول یا تجزیه و تحلیل نقطه پایانی تیتراسیون حاوی یون ها است استفاده می شود. رسانایی جریان الکتریکی در محلول است. اما این مقدار به قدرت یونی مایع بستگی دارد. همچنین بستگی به این دارد که چه یونی وجود دارد، در چه غلظت و شکلی، و همچنین یونها در چه حالت اکسیداسیون یا تحرک هستند.

یون ها دارای بار الکتریکی منفی یا مثبت هستند. آنیون ها دارای بار منفی و کاتیون ها دارای بار مثبت هستند. در آب‌های طبیعی، یون‌هایی که به هدایت الکتریکی بالا کمک می‌کنند، از مواد معدنی و نمک‌های محلول به دست می‌آیند. تمام محلول های آبی تا حدی جریان الکتریسیته را هدایت می کنند. اندازه گیری توانایی یک محلول در تولید الکتریسیته، «رسانایی» نامیده می شود. افزودن الکترولیت هایی مانند نمک ها، اسیدها یا بازها به آب خالص باعث افزایش رسانایی و کاهش مقاومت می شود.

 

وابستگی به دما

قرائت رسانایی  معمولاً بدون همبستگی دما است. از آنجایی که قدرت یونی و در نتیجه رسانایی وابسته به دما است، قرائت ممکن است نادرست باشد. بنابراین، بسیاری از هدایت سنج ها اندازه گیری رسانایی خاصی نیز دارند. هنگامی که در حالت رسانایی خاص است، کنتور رسانایی محلول را در دمای 25 درجه سانتیگراد می خواند، نه در دمای واقعی. این منجر به خواندن استانداردتر می شود.

 

شوری و کل جامدات محلول

میزان شوری مقدار نمک های محلول در مایع است. رسانایی سنج مجهز به گزینه شوری به صورت داخلی قرائت هدایت را به شوری تبدیل می کند. طبق گفته دپارتمان بوم شناسی ایالت واشنگتن، بدنه های آب شیرین باید غلظت شوری بسیار کمتری نسبت به آب اقیانوس داشته باشند که بین 20 تا 30 قسمت در تریلیون تخمین زده می شود. کل جامدات محلول را می توان با ضرب رسانایی اندازه گیری شده در میکروسیمن در ضریب 0.67 تعیین کرد.

 

اجزا دستگاه هدایت سنج

 

دستگاه کنداکتیومتر شامل از یک پروب که معمولاً دستی هم میباشد، برای اندازه گیری های میدانی یا در محل استفاده میکند. مقاومت الکتریکی محلول باعث افت ولتاژ خوانده شده توسط دستگاه می شود. هدایت سنج این  مقدار را به میلی ثانیه یا میکروموس یا میلی یا میکرو سیمنس در هر cm تبدیل می نماید. این مقدار کل مواد محلول را نشان می دهد. مجموع مواد جامد محلول، مقدار مواد جامدی است که می تواند از فیلتر الیاف شیشه عبور کند. سلول  شیشه ای رایج ترین نوع سلول است. سلول های کریستالی حاوی الکترودهای پلاتین هستند.

 

 

کالیبراسیون هدایت سنج چگونه انجام می شود؟

 

کالیبراسیون منجر به خواندن دقیق تر می گردد. جهت کالیبره کردن یک کنداکتیویمتر، دستورالعمل های مربوط به آن هدایت سنج را دنبال کنید. به طور کلی مراحل ساده و استاندارد هستند. کنداکتیویمتر ها معمولا یک آیتم منو دارند که به شما امکان می دهد یک حالت کالیبراسیون یا تنظیم را در کنار آن وارد کنید که قابلیت تنظیم کردن با یک پیچ گوشتی یا ابزار کوچک را دارند. الکترود را در محلولی با رسانایی و دمای مشخص قرار دهید و رسانایی سنج را روی آن رسانایی تنظیم کنید. گاهی اوقات به بیش از یک استاندارد نیاز است. 

 

کارکرد دستگاه هدایت سنج الکتریکی EC

 

سنسورهای اندازه گیری هدایت الکتریکی معمولاً شامل چهار الکترود پلاتین هستند و شکل استوانه ای دارند. یک جریان متناوب به جفت الکترودهای بیرونی اعمال می شود و پتانسیل بین جفت الکترود داخلی اندازه گیری می شود. بسته به کاربرد و محل استفاده، هدایت سنج ها انواع مختلفی دارند. از رایج ترین EC مترهای موجود در بازار می توان به EC متر پرتابل، EC متر قلمی، EC متر رو میزی و EC متر به همراه ترنسمیتر اشاره کرد. به عنوان مثال، EC مترهای قلمی و EC مترهای قابل حمل بر اساس نوعی ساختار مناسب برای محیط های خارج از آزمایشگاه (در محل) هستند. هر دو مدل EC متر قابل شارژ یا دارای باتری هستند. EC مترهای رومیزی با برق شهری کار می کنند و معمولا TDS و PH را علاوه بر EC اندازه گیری می کنند. EC متر به همراه Transmitter یا conductivity meter یا آلانایزر EC می تواند سیگنالی از 4 تا 20 میلی آمپر را به اتاق کنترل منتقل کند و آن را بر روی HMI نمایش دهد.

 

نکات مهم در انتخاب هدایت سنج یا کنداکتیومتر

 

  • بازه اندازه گیری
  • فاصله اندازه گیری
  • دارا بودن سنسور دما، ATC
  • بازه اندازه گیری
  • دارای استاندارد IP67 و ضد آب بودن
  • قابلیت کالیبره کردن خودکار
  • قابلیت اندازه گیری pH تا 14 با قابلیت اندازه گیری اکسیژن تا 20 ppm
  • قابلیت اندازه گیری PH, EC, TDS, MV
نمایش 1 تا 4 از 4 (1 صفحه)