منو
سبد خرید

مولتی متر

مولتی‌متر ها

مهندسین برق با مولتی‌متر به عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی و الکترونیکی آشنا هستند.مولتی متر را به نام ولت اهم متر نیز می شناسند،این تجهیز قادر است کمیت هایی مانند ولتاژ،جریان،مقاومت را اندازه گیری کند.

برای خرید مولتی متر میتوانید از طریق همین صفحه اقدام نمایید و برای آموزش مولتی متر نیز ادامه ی مطلب و مقالات را مطالعه فرمایید.

• انواع کمیت های قابل اندازه گیری با مولتی متر

  1. ولتاژ مستقیم و متناوب بر حسب ولت 
  2. جریان مستقیم و متناوب بر حسب ولت 
  3. فرکانس بر حسب هرتز
  4. مقاومت بر حسب اهم 
  5. ظرفیت خازنی برحسب فاراد 
  6. اندوکتانس بر حسب هنری
  7. دما بر حسب سلسیوس 

► نکته: در مولتی متر های پیشرفته می توان کمیمت هایی همچون : سطح نور، سرعت باد، قلیایی بودن و میزان رطوبت را اندازه گیری کرد.

 

• انواع مدل های مولتی متر

  1. آنالوگ :مولتی متر آنالوگ کمیت های مورد اندازه گیری را به کمک عقربه روی صفحه نمایش می دهد.
  2. دیجیتال :این مولتی متر کمیت های اندازه گیری شده را بر حسب عدد روی صفحه نمایش می دهد.
  3. رومیزی :این مولتی متر یکی از انواع موتی مترهای دیجیتال است،کاربرد آن در آزمایشگاه است و دقت بالاتری دارد.
  4. انبری :دسته ای دیگر از مولتی متر های دیجیتال است،مشخصه ی آن ها داشتن یک چنگک است که می تواند جریان گذرنده از یک المان را بدون نیاز به سری کردن مولتی متر با المان مورد نظر  مدار در نظر گرفت.
  5. کلمپی :مولتی متر کلمپی به غیر از  اندازه‌گیری جریان الکتریکی، می تواند ولتاژ و مقاومت مدار را بسنجد. با کمک مولتی متر کلمپی می‌توان جریان عبوری از کابل و مقدار جریان مصرفی مدارات الکتریکی را بررسی کرد. یکی از کاربردهای مولتی متر کلمپی عیب‌یابی و پیدا کردن محل خرابی تجهیزات الکتریکی است. 
  6. مولتی متر RMS:RMS یا Root Mean Square در لغت به معنی جذر متوسط مربع است،مولتی مترهای RMS از تکنیک محاسبه‌ی میانگین ریاضی برای محاسبه ولتاژ و جریان AC استفاده می‌کنند که این روشش تنها برای شکل موج سینوسی خالص و متقارن پاسخ صحیح می‌دهد و برای شکل موج‌های دیگر دارای خطای نامعینی خواهد بود.
  7. مولتی متر Auto range:در مولتی‌مترهای  Auto Range محدوده ی کمیتی که قرار است اندازه گیری کنیم به طور اتومات تنظیم می شود و نیازی نیست ما بازه خاصی در نظر بگیریم.

 

• پارامتر های مهم برای انتخاب یک مولتی متر حرفه ای 

  1. resolusion : رزولوشن یک دستگاه به معنی دقت آن است , که به ما نشان می دهد کمیتی که اندازه گرفتیم چقدر به مقدار واقعی نزدیک است.به طور حدودی این پارامتر برای مولتی متر آنالوگ 3% و برای مولتی متر دیجیتال  5% است.
  2. sensivity : برای این که مدار تغییر عملکرد نداشته باشد باید امپدانس ورودی به خروجی بسیار زیاد باشد،برای مولتی  متر دیجیتال این میزان حساسیت در حد چند صد میلی ولت است.
  3. accuracy : مطابق با کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC) درستی (Accuracy) به معنی حداکثر انحراف مثبت یا منفی از منحنی مشخصه ایده آل است که از طریق آزمایش یک تجهیز تحت شرایط و پروسه مشخص بدست می آید. به عبارت دیگر بیانگر حداکثر تفاوت میان مقدار واقعی و مقدار اندازه گیری شده توسط تجهیز می باشد.
  4. range : منظور از رنج مولتی متر بازه ای است که این تجهیز می تواند اندازه گیری کند،معمولا 1.999± می باشد.
  5. input impedance : زمانی که مولتی متر را به مدار الکتریکی وصل می کنیم،بخشی از جریان برق در خود مولتی‌متر جریان پیدا می‌کند؛ گاهی میزان این جریان بالاست در نتیجه اندازه‌گیری کمیت‌ها در مولتی‌متر با خطا انجام می‌گیرد، از این رو امپدانس ورودی مولتی‌متر یا همان مقاومت آن باید بالا باشد. معمولا اگر مولتی‌متر شما بی‌کیفیت نباشد، مقدار امپدانس آن بیشتر از یک مگا اهم است که این مقدار برای اندازه‌گیری مناسب است.

 

► نکته:کالیبره کردن یک دستگاه اندازه گیری دقت دستگاه را افزایش می دهد.

برای اطلاعات بیشتر از مولتی متر ها میتوانید مقاله ی مولتی متر چیست؟ را مطالعه کنید.

برای مشاوره خرید مولتی متر از لینک (درخواست مشاوره) اقدام نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و یا با کارشناسان ما تماس حاصل فرماید.

 

 

نمایش 1 تا 12 از 84 (7 صفحه)