علت چشمک زدن لامپ LED
علت چشمک زدن لامپ LED
با توجه به رشد نسل روشنایی در جهت کاهش مصرف برق، لامپ های LED جایگزین لامپ های رشته ای پرمصرف شدند. در اکثر خانه ها، ادارات و ... از لامپ های LED استفاده می شود. یکی از مشکلاتی که برای این لامپ ها ممکن است به وجود آید سوسو کردن یا به اصطلاح چشمک زدن آنهاست.
۱- کلیدی که برای قطع و وصل لامپ استفاده میشود مشکل دارد.
راه حل : قاب کلید خود را بهوسیلهی یک فازمتر باز کنید و لامپ داخل کلید را بیرون بکشید یا یکرشته از سیمهای لامپ داخل کلید را قطع کنید.
۲- سیم فاز مستقیم به لامپ وصل است.
راه حل : برای حل چنین مشکلی باید منشأ سیمی که به لامپ آورده شده را پیدا کنید و جای فاز و نول را عوض کنید بهطور مثال اگر مستقیم به جعبهفیوز رفته باشد باید در آنجا جای نول و فاز را جابجا کنیم تا لامپ درست عمل کند.
۳- استفاده از دیمر در مدار لامپ LED
راه حل : برای حل این مشکل دیمر خود را بازکنید بجای آنیک کلید یک پل نصب کنید، توجه داشته باشید که کلید دارای چراغ درون خود نباشدبرای این کار حتمابرق را قطع کنید.
4-ترانسفورماتور
راه حل: در صورتی که احتمال چشمک زدن لامپ LEDمربوط به ترانسفورماتور باشد، در این صورت باید آنها را با مدلهای جدید موجود در بازار که مخصوص لامپهای LED هستند جایگزین کنید.
5-سیمکشی اشتباه و غیراصولی
راه حل : روش صحیح برق کشی در این لامپ ها بدین صورت است که سیم نول بهطور مستقیم به لامپ وصل شده و سیم فازدر مسیر کلید باشد.
6-سنسور حرکتی ناسازگار
راه حل : برای رفع این موضوع باید از بار سنسورها کم کنید تا بتوانند کار کنند.
7-بیکیفیت بودن یا معیوب بودن لامپ
حتما هنگام خرید به برندلامپ و نشان استاندارد آن دقت کنید. لامپهای بیکیفیت بعد از ۱ تا ۳ ماه استفاده به چشمک زدن خواهند افتاد.
8-نوع لامپ
لامپهای فلورسنت نسبت به لامپهای LED و سایر لامپها، بیشتر با مشکلات سوسو زدن و چشمک زدن مواجه هستند.
9-شل بودن لامپ
راه حل:
لامپ هایی که به خوبی در جایگاه خود محکم نشدهاند یا پروسه نصبشان با دقت کامل نشده، ممکن است اتصالات ضعیفی را در تماس با برق برقرار کرده و در نتیجه هنگام روشن شدن چشمک بزنند. با سفت و محکم کردن لامپ ها این مشکل به خودی خود حل میشود. اگر چنین چیزی در رابطه با یک لامپ فلورسنت اتفاق افتاد، سعی کنید که لامپ را به خوبی را در پایههای ثابت بچرخانید تا از تماس کامل پین فلزی با انتهای لامپ مطمئن شوید.
چشمک زدن لامپ هشداری برای مشکلات جدیتر
معمولا چشمک زدن لامپ ها یک هشدار نیستند، اما گاهی مواقع میتوانند نشاندهنده مشکلات جدیتری باشند. افت مداوم یا شدید روشنایی ممکن است به خاطر اضافه بار جریان یا حتی اتصالات معیوب در قسمتی از مدار باشد. در این صورت امکان دارد که هر دو مورد نمایانگر مشکلات جدی ایمنی باشند که باید با یک متخصص برق در این زمینه صحبت شود.
خطرات چشمک زدن لامپ برای سلامتی
به طور کلی چشمک زدن لامپ های ال ای دی به دو نوع مرئی قابل مشاهده با چشم و چشمک زدن نامرئی یا غیرقابل مشاهده با چشم وجود دارد همانطور که از نام گذاری این دو نوع مشخص است چشمک زدن مرئی پدیده ای است که توسط چشمان ما در زمانی که خروجی نور از یک منبع مشخص به سرعت تغییر کند دیده می شود و برای سلامتی بسیار خطرناک است، قرار گرفتن در معرض فرکانس هایی بین 3 تا 70 هرتز با تشنج های صرع همراه است و محدوده فرکانس 15 تا 20 هرتز بیشترین محدوده احتمال وقوع این نوع تشنج است با توجه به تأثیر انوسان نوری بر سلامتی این موضوع به یک مسأله ایمنی عمومی تبدیل شده است. البته ناگفته نماند که چشمک زدن نامرئی هم در مورد سلامتی مشکل ساز است، این نوع چشمک زدم ممکن است در حال حاضر وجود داشته باشد ولی قابل دیدن نیست و علائمی مانند سرگیجه، سر درد، میگرن، اختلال در تفکر واختلالات عصبی دارد بنابراین برای مصون ماندن از خطرات چشمک زدن لامپ و جلوگیری از بالفعل شدن این خطرات بالقوه بهتر است با استفاده از راهنمای خرید لامپ و آشنایی بیشتر با انواع لامپ نسبت به خرید لامپ ال ای دی با کیفیت و استاندارد اقدام کنیم.
توجه:هرگونه کپی برداری از مقاله با ذکر منبع و ارائه ی لینک مقاله بلامانع است.
نظر خود را بنویسید