آشنایی با کلید مینیاتوری

کلید های مینیاتوری وظیفه حفاظت دستگاه های برقی، خانگی و صنعتی را در مقابل خطرات ناشی از اتصال کوتاه و عبور جریان اضافه بار به عهده دارند. 

در مکانیزم کلید مینیاتوری، عملکرد حرارتی برای حفاظت در مقابل عبور اضافه جریان و عملکرد مغناطیسی به منظور حفاظت در مقابل اتصال کوتاه طراحی شده است.

عملکرد صحیح و به موقع کلید مینیاتوری در صورتی قابل اعتماد است که این محصول با مشخصات تعیین شده در استانداردهای بین المللی IEC60898-1 و IEC60947-2 مطابقت داشته باشد.

توجه: حصول اطمینان از این تطابق در هنگام خرید واجد اهمیت حیاتی است.

انتخاب کلید مینیاتوری

برای دستیابی به حداکثر حفاظت در هنگام انتخاب کلید مینیاتوری باید به نکات زیر توجه کرد :

  1. کلیدهای مینیاتوری گواهی استانداردهای تولید را داشته باشند.
  2. کلیدهای متناسب با نوع مصرف انتخاب شود: انتخاب کلید مینیاتوری نوع B برای مصارف روشنایی و انتخاب کلید مینیاتوری نوع C برای مصارف موتوری و پریزها ( نظیر کولر و الکتروموتورها)
  3. انتخاب کلید مینیاتوری که امکان شناخت سریع وضعیت خاموش/روشن و ذکر نام مدار هر کلید مینیاتوری را فراهم ساخته است که روش استفاده آسان تری را برای مصرف کننده نهایی فراهم می کند.
enlightenedبرای خرید کلید مینیاتوری از طریق سایت اقدام نمایید و یا با ما تماس بگیرید.

توصیه هایی در خصوص نصب کلید مینیاتوری 

کارایی سیستم های حفاظتی کلید مینیاتوری را می توان با رعایت توصیه های زیر افزایش داد :

  1. با در نظر گرفتن انشعابات هر مدار و تعداد و نوع مصرف کننده ها ، کلید مینیاتوری به نحوی نصب گردد که در زمان بروز اختلال در یک مدار- جریان برق در همان مدار قطع و سایر مدارها به کار خود ادامه دهند.
  2. تعداد کلیدهای مینیاتوری مورد استفاده با مساحت واحد و نوع سیم کشی متناسب باشد. برای جلوگیری از نشت احتمالی الکتریسیته و بروز خطر برق گرفتگی ، استفاده از جعبه های کلیدهای مینیاتوری که با مواد پلاستیکی(در مقایسه با مواد فلزی) ساخته شده اند توصیه می شود.

ساختمان داخلی کلیدهای مینیاتوری

  • بی متال: عملکرد این قسمت به منظور تشخیص اضافه بار می باشد.

  • سیم پیچ مغناطیسی: عملکرد این قسمت به منظور تشخیص اتصال کوتاه می باشد.

  • جرقه گیر( رادیاتور ): در این قطعه جرقه الکتریکی ناشی از قطع و وصل کلید از یک جرقه بزرگ به تعداد زیادی جرقه کوچک تبدیل شده و بی اثر می شود.

منحنی قطع کلیدهای مینیاتوری

به طور کلی کلیدهای مینیاتوری از لحاظ تاخیر در قطع و تحمل میزان جریان اضافه بار ( منحنی قطع ) به 3 نوع تقسیم بندی می شود: 

  • نوع B : محدوده عملکرد برای بار زیاد بین 13/1 تا 45/1 برابر جریان نامی کلید مینیاتوری می باشد و محدوده عملکرد برای جریان زیاد، 3 تا 5 برابر جریان نامی کلید مینیاتوری می باشد. این نوع بیشتر برای حفاطت از مدارهای روشنایی استفاده می شود.
  • نوع C: محدوده عملکرد برای بار زیاد بین 13/1 تا 45/1 برابر جریان نامی کلید مینیاتوری می باشد و محدوده عملکرد برای جریان زیاد ، 5 تا 10 برابر جریان نامی کلید مینیاتوری می باشد. این نوع بیشتر برای حفاظت از مدارهایی که بارهای آن دارای موتور ( کولر و ماشین لباسشویی و ...) هستند استفاده می شود.
  • نوع D: مشخصات این کلید همانند نوع C است با این تفاوت که میزان جریان اضافه بار را برای مدت زمان بیشتری نسبت به کلید نوع C تحمل می کند و سپس قطع می شود . این نوع بیشتر برای بارهای موتوری و ترانسفورماتورهایی(بزرگ) که در زمان استارت جریان هجومی (Inrush Current) دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

منحنی عملکرد کلید مینیاتوری

توجه:هرگونه کپی برداری از مقاله با ذکر منبع و ارائه ی لینک مقاله بلامانع است.