آشنایی با تجهیزات آزمایشگاه 

آزمایشگاه ها از جذاب ترین مکان های دنیا هستند که گاها مرز های  علم را جا به جا می کنند.در آزمایشگاه های برق  با تجهیزات و المان های برقی آشنا می شویم و طبق آموزه های تئوری در دانشگاه مانند مدارها،کاربرد المان ها،قوانین حاکم بر آنها این مدارها شبیه سازی می شوند و نتیجه ی عملی با نتیجه ی تئوری مقایسه می شود.برای اندازه گیری هر کمیتی نیاز به وسیله ی اندازه گیری است،برای آشنایی با تجهیزات اندازه گیری در آزمایشگاه برق و الکترونیک با ما همراه باشید. 

انواع تجهیزات اندازه گیری در آزمایشگاه برق و الکترونیک 

  1. اسیلوسکوپ 
  2. منبع تغذیه 
  3. مولتی متر
  4. فانکشن ژنراتور
  5. اسپکتروم آنالایزر 

 

اسیلوسکوپ

اسیلوسکوپ یک تجهیز آزمایشگاهی است که از آن جهت مشاهده ی تغییرات سریع ولتاژ و جریان زمانی که نمی توانیم این تغییرات رابا مولتی متر مشاهد کنیم استفاده می کنیم.طبیعت نیروهای نامرئی دارد و سنسورها می تواند این نیروها را به سیگنال های الکتریکی که برای شما قابل مشاهده است تبدیل کند تا به وسیله تجهیزاتی مانند اسیلوسکوپ قابل بررسی باشند.اسیلوسکوپ ها برای مهندسین،متخصصان،دانشمندان  و افرادی که مشتاق هستند رویداد ها را حول محور زمان مشاهد کنند مناسب است.

اوسیلوسکوپ

منبع تغذیه 

منبع تغذیه دستگاهی است که روی میز کار هر مهندسی دیده می شود و یکی از حیاتی ترین تجهیزات آزمایشگاهی منبع تغذیه است. تمام مدارهای الکترونیکی برای آن که عملکرد مطلوبی داشته باشند به منبع تغذیه احتیاج دارند.همانطور که گفتیم منبع تغذیه یا Power supply  یک عنصر حیاتی برای مدارهای الکترونیکی محسوب می شود این تجهیز انرژی الکتریکی را برای بار فراهم می کند بدین صورت که انرژی الکتریکی از مولد را دریافت کرده و جریان را به ولتاژ مورد نظر تبدیل می کند.هم چنین از این دستگاه برای:

  1. محدود کردن جریان تظیم شده 
  2. قطع کردن جریان در زمان رخ دادن یک خطای الکتریکی 
  3. تصحیح ضریب توان 
  4. ذخیره ی انرژی بای انتقال آن در زمان های قطع شدن مولد انرژی 

استفاده می شود.

منبع تغذیه

مولتی متر 

تمامی مهندسین برق با مولتی متر به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی و الکترونیکی آشنا هستند.مولتی متر را به نام ولت اهم متر نیز می شناسند،این تجهیز قادر است کمیت هایی مانند ولتاژ مستقیم و متناوب،جریان مستقیم و متناوب،فرکانس، مقاومت ،ظرفیت خازنی ،اندوکتانس و دما را اندازه گیری کند.

کاربرد مولتی متر

  1. تجهیزات الکترونیکی 
  2. منابع تغذیه 
  3. موتورهای کنترلی 

مولتی متر

 

فانکشن ژنراتور 

ژنراتور هایی که در رنج فرکانسی 1 مگاهرتز  شکل موج های مختلفی مانند سینوسی-مربعی -دندان اره ای-مثلثی ایجاد می کنند فانکشن ژنراتور نام دارند. در واقع ، ژنراتورها عملکرد بسیار متنوعی دارند زیرا قادر به تولید طیف گسترده ای از شکل های موج و فرکانس هستند. خروجی موج های مثلثی و موج اره ای معمولاً برای برنامه هایی استفاده می شوند که به سیگنالی نیاز دارند که با یک سرعت خطی خاص افزایش یا کاهش می یابد. آنها همچنین در رانندگی نوسانگرها در اسیلوسکوپ ها و محور X ضبط کننده X-Y استفاده می شوند.

فانکشن ژنراتور

 

اسپکتروم آنالایزر 

اسپکتروم آنالایزر دستگاهی مهم در تحلیل پارامترهای مخابراتی می باشد . از این دستگاه می توان در آنالیز ترکیب طیفی شکل موج سیگنال های صوتی , نوری , الکتریکی استفاده کرد . محاسبه توان طیف نیز می تواند از جمله کاربردهای اسپکتروم آنالایزر باشد. با توجه به مزایای این دستگاه در بررسی ویژگی های طیف ها به آن طیف سنج نیز گفته می شود.این دستگاه سیگنال های الکتریکی را در حوزه فرکانس تجزیه و تحلیل می کند و از این جهت همواره مورد توجه مهندسان مخابرات بوده است.

توجه:هرگونه کپی برداری از مقاله با ذکر منبع و ارائه ی لینک مقاله بلامانع است.

اسپکتروم انالایز