همه چیز در رابطه با فنرزن برقی راحت 1600
درزمان گذشته برای سیم کشی کردن ساختمان از فنرهای فلزی دستی استفاده میشد. بدین شکل که فنر سیم کشی یا فنر برق را با نوار چسب کابل وصل می کردند یا سیم برق مورد نظر را به قلاب فلزی موجود درپایان فنر متصل می کردند. بعد از این مرحله بخش فنر دار وارد لوله برق یا سایر اتصالات برقی میشد و با فشارآوردن دست فنر سیم کشی را به داخل مسیر راهنمایی میکردند.
استفاده از این دستگاه علاوه بر آسان کردن کار برق کاران ساختمانی باعث افزایش سرعت سیم کشی و اجرای سیستم برق ساختمان نیز میشود. دستگاه فنر زن برقی راحت با استفاده از موتور قدرتمند خود به سرعت نخ ریسمان را با فشار باد به داخل لولههای برق میفرستد. مهم نیست که چه مقدار مسیر طولانی باشد یا به چه میزان از زانو برق در مسیر استفاده شده باشد، در واقع هرچه قدر که مسیر لوله برق پر پیچ خم و طولانی باشد و حتی اگر مسیر لوله با نخاله ساختمانی هم مسدود شده باشد باز هم این دستگاه در زمانی بسیار کم در حدود چند ثانیه ریسمان را به راحتی عبور میدهد. این دستگاهها به عنوان ابزاری مفید برای فنر زدن و کشیدن سیمها به منظور ایجاد اتصالات الکتریکی و نصب سیستمهای برقی به کار میروند. در زیر تعدادی از کاربردهای دستگاه فنر برقی ذکر شده است:
فنر زدن سیمهای برق: برقکاران از دستگاه فنر برقی به عنوان یک ابزار کار پراستفاده برای زدن فنرهای سیمی در لولهها یا لولهکشیها به منظور ایجاد مسیر برق و اتصال به اتصالات الکتریکی استفاده میکنند.
کشیدن سیم در لولهها: این دستگاهها برای کشیدن سیمهای برق از طریق لولهها یا کانالهای برقکاری به کار میروند. این کاربرد معمولاً در نصبات الکتریکی داخلی ساختمانها استفاده میشود. برقکاران از این دستگاهها برای نصب سیستمهای برقی در ساختمانها و صنایع مختلف استفاده میکنند. این شامل نصب کابلها، سیمکشی، و اتصالات الکتریکی است.
تعمیرات برقی: در فعالیتهای تعمیر و نگهداری، برقکاران ممکن است از دستگاه فنر برقی برای دسترسی به سیمها و اتصالات برقی استفاده کنند و نیازمندیهای تعمیرات را برطرف کنند. برای کار در مکانهایی با دسترسی دشوار این دستگاهها به خاطر انعطاف پذیری و طراحی مناسبشان، برقکاران را در مکانهایی که دسترسی به آنها دشوار است، تسهیل میدهند.
مزایای استفاده از دستگاه فنرزن برقی راحت
- سیم کشی آسان
- سیم کشی بدون نیاز به فنر دستی و کمپرسور
- مناسب برای انواع لوله های برق خرطومی و فلزی
- قابلیت تمیزکاری داخل لوله
- کوچک، سبک، ساده و سریع
- فنر زنی مسیرهای طولانی و پرپیچ و خم
- ایمن برای مسیرهای خطرناک و در ارتفاع
- قابل استفاده برای سیم کشی در پروژه های ساختمانی
نحوه کار با اجزای فنرزن برقی راحت
درب و ترمز هوایی دستگاه فنرزن برقی سیم کشی
- ترمز هوایی در حالت بسته ریسمان خارج نمیگردد و فقط فشارهوا خارج می گردد که جهت تمیز کردن لوله های برق از آب، خاک، سنگریزه و .... از این حالت استفاده می شود.
- ترمز هوایی در حالت باز ریسمان به همراه فشار هوا از دستگاه خارج می شود که پس از طی مسیر لوله عملیات فنرزنی پایان می یابد.
- در هنگام شوت کردن مطمئن شوید که ترمز دستگاه کاملا باز است.
- در هنگام تمیز کاری لوله مطمئن شوید که ترمز دستگاه کاملا بسته است.
- در نظر داشته باشید عملیات فنرزنی برای مسافت 100 متر در کمتر از 10 ثانیه انجام می گیرد لذا اگر ریسمان از سمت دیگر کاندوئیت خارج نشد عملیات را متوقف کنید.
- در صورت داغ شدن موتور به دلیل استفاده پیوسته سیستم حفاظتی حرارتی عمل می نماید و دستگاه اتوماتیک خاموش می گردد در این صورت دستگاه را به مدت 30 دقیق خاموش می گردد در این صورت دستگاه را به مدت 30 دقیق خاموش نگهدارید تا سرد شود و دوباره شروع به استفاده نمایید.
کارایی کلمپ نگهدارنده درب دستگاه فنرزن برقی سیم کشی
- جهت ثابت نگه داشتن درب دستگاه در هنگام عملیات فنرزنی
- جهت تعویض ریسمان دو کلمپی که در طرفین بدنه دستگاه قرار دارد باز می گردد و دستک ها از قلاب های روی درب بیرون آوده می شود و سپس پس از جاگذاری ریسمان در سیلند دستگاه دستک ها در قلاب قرار داده می شود و کلمپ ها بسته می شود. ناحیه مکش
- در هنگام کار با دستگاه به هیچ وجه نباید قسمت مکش دستگاه بسته باشد.
- در مرکز سیلندر ریسمان یک لوله قرار دارد که نازل خروجی هوای تولید شده از موتور است این لوله عملیات انتقال هوا از موتور به ریسمان را انجام می دهد که از سمت بیرون مابین ترمز و ریسمان بین ترمز و لوله مرکزی خروج هوا قرار می گیرد و مانع از شوت شدن ریسمان می شود.
- هنگامی که ترمز بازاست مطمئن شوید فاصله کافی بین لوله ی خروجی هوا و ریسمان رعایت شده باشد که ریسمان بتواند به راحتی به بیرون شوت شود.
- هنگام تعویض ریسما مطمئن شوید درپوش دستگاه در جای درست خود قرار گرفته است. درپوش می بایست کاملا در مرکز سیلند باشد و تماسل به چپ و راست نداشته باشد. شما میتوانید با تنظیم ارتفاع میله های کناری این کار را انجام دهید.
در باره ی ریسمان مصرفی دستگاه فنرزن برقی سیم کشی راحت
- طول 1100متر
- قدرت کشش 15 کیلوگرم
- ریسمان از داخل باز می شود
- این ریسمان مصرفی می باشد و جایگزین فنر می باشد بعد از عملیات فنرزنی سیم کشی می تواند بلافاصله با بستن سیم به یک سر و کشیدن ریسمان از سر دیگر با دست و یا وسایلی که برای این منظور دیده شده است صورت پذیرد و یا ریسمان ب صورت انتظار داخل لوله ها بماند و پس از مدت زمانی عملیات سیم کشی انجام پذیرد.
کاربرد و توضیحی دربارهی المان های دستگاه:
سیلندر شفاف دستگاه فنرزن برقی راحت
- سیلندر محل قرار گیری ریسمان فنرزن می باشد.
- شفاف بودن آن به این دلیل است که اپراتور می تواند خروج یا عدم خروج ریسمان در هنگام کار را از بیرون آن مشاهده نماید.
دستک
- دستک در طرفین بدنه دستگاه و متصل به کلمپ ها وجود دارد که وظیفه آن محکم کردن درب دستگاه بر روی سیلند می باشد که به صورت پیچی بودن می توند درب را بر روی سیلندر و با تنظیم این دو دستک تنظیم نمود.
قلاب
- دو قلاب بر روی درب دستگاه قرار دارد که محل اتصال دستک ها متحرک به بدنه دستگاه می باشد.
لوله های انتقال فشار
- لوله مدولار و لوله شفاف این لوله ها به صورت پیچی بر روی نازل خروجی دستگاه بسته می شود و وظیفه انتقال ریسمان و هوا به لوله های برق را بر عهده دارند که بعد از هربار تعویض ریسمان ریسمان از درون هر یک به انتخاب کاربر برایش راحت تر است عبور داده می شود و قسمت رزوه شده آن بر روی نازل دستگاه بسته می شود.
فوم مخصوص و حافظه دار و گوی ها
- فوم مخصوص و حافظه دار این فوم جهت تسریع در عملیات فنرزنی قبل از شروع عملیات فنرزنی سر ریسمان بسته می شود و بنا به خاصیت ذاتی که دارد و فرم پذیری خاصی که دارد در قسمت هایی که لوله در طول مسیر دچار له شدگی احتمالی شده با فشار هوایی که پشت آن قرار می گیرد شکل له شدگی لوله را به خود میگیرد و پس از رد کردن مکانی که له شدگی در آن اتفاق افتاده است کل لوله را به خود می گیرد و پس از رد کردن مکانی که له شدگی در آن اتفاق افتاده شکل لوله را به خود می گیرد و به طی کردن مسیر و کشیدن ریسمان تا انتهای مسیر ادامه می دهد.
- از گوی ها نیز برای لوله هایی که سطح درونی آن ها صاف نمی باشد استفاده می شود.
دسته ی دستگاه
- دسته برای حمل و همچنینی محل قرارگیری شاسی روشن و خاموش دستگاه می باشد.
کابل و دوشاخه
- برای اتصال به برق و تامین برق مورد نیاز دستگاه دستورالعمل کارکرد دستگاه فنرزن برقی راحت دستگاه فنرزن برقی راحت با برق تک فاز 220 ولت کار می نماید که پس از آکه دوشاخه دستگاه به برق متصل گردد با فشار کلید شاسی که روی دسته دستگاه قرار دارد موتور دستگاه روشن می گردد و با رها کردن انگشت از روی کلید شاسی دستگاه خاموش می شود. دستگاه در زمانی که روشن است از نازل خروجی دستگاه با فشارممتد خارج می گردد. عملکرد عملیاتی دستگاه فنرزن برقی در روی درب دستگاه فنرزن برقی راحت ترمزی قرار دارد که با دست می توان آن را باز و بسته نمود. در حالت بسته بودن ریسمان از سیلندر دستگاه نازل خروجی آن خارج نمی شود . فقط فشار هوا دمیده می شود که این حالت برای تمیز کردن لوله ای برق از خاله های احتمالی که درون لوله های برق ممکن است وجود داشته باشد نظیر آب، گرد و خاک و نگ ریزه مورد استفاده قرار می گیرد و با باز کردن ترمز دستگاه با دست، ریسمان به همراه هوا از خروجی و نازل دستگاه خارج می گردد. به گونه ای که اگر در فضای باز و بدون اتصال به لوله دستگاه روشن شود ریسمان 2 تا4 متر پرتاب می گردد و در حالت خاموش بودن دستگاه ریسمان را به راحتی با دست می توان کشید و ریسمان از نازل خروجی دستگاه خارج می شود.
حالت های مختلف ترمز
ترمز در حالت بسته: ریسمان با کشیدن دست حرکت نمی کند و دستگاه در هنگام روشن شدن فقط هوا می دمد از این حالت دستگاه فنرزن برقی راحت برای تمیز کردن لوله های برق از نخاله های احتمالی که درون لوله های برق ممکن است وجود داشته باشد نظیر آب، گرد و خاک و سنگریزه مورد استفاده قرار می گیرد.
ترمز در حالت باز: ریسمان با کشیدن دست به راحتی بیرون می آید و دستگاه در هنگام روشن شدن ریسمان به همراه هوای خروجی و نازل دستگاه خارج می گردد به گونه ای که اگر در فضای باز و بدون اتصال به لوله های انتقال فشار دستگاه روشن شود ریسمان 2 تا 4 متر در فضای آزاد پرتاب می گردد و در صورتی که ریسمان به همراه فوم های مخصوصی که سر ریسمان به همراه فوم های مخصوصی که سر ریسمان به همراه فوم های مخصوصی که سر ریسمان بسته می شود و توسط لوله انتقال فشار هوا که در سر نازل خروجی بسته می شود درون لوله برق قرار گیرد، در این حالت در هر ثانیه به طور متوسط ده متر ریسمان در صورت روشن بودن دستگاه ریسمان درون لوله برق حرکت می کند تا از سر دیگر لوله ریسمان خارج گردد و عملیات فنرزنی صورت پذیرد.
نکته1: دستگاه فنرزن برقی راحت در هرثانیه ده متر لوله را فنرزنی می نماید و در تست های انجام شده مسیری با 100 متر طول با 16 زانویی 90 درجه را در کمتر از 10 ثانیه فنرزنی نموده است لذا از ممتد کار کردن دستگاه بیش از 01 ثانیه جدا خودداری نمایید زیرا در صورت ممتد کار کردن ترموستات حرارتی برای جلوگیری ازصدمه به موتور عمل می کند و موتور دستگاه خاموش می شود و پس از سرد شدن موتور دوباره موتور در مدار قرار می گیرد.
نکته2: در صورتی که برای هر مسیر دستگاه بین 3 تا4 ثانیه حداکثر روشن و با وقفه 20 ثانیه ای خاموش گردد دستگاه به صورت ممتد کار می کند بدون آن که ترموستات حرارتی دستگاه عمل کند. نحوه گره زدن ریسمان یا بست گوی یا فوم مخصوص حافظه دار برای مسیرهای کوتاه نیاز به بستن گوی و یا فوم سرریسمان نم باشد بلکه فقط چند گره کفایت می نماید که در تصویر نحوه گره زدن سر ریسمان را می توان مشاهده نمود.
- برای مسیرهای طولانی بستن فوم مخصوص و حافظه دار توصیه می گردد نحوه بستن گوی در تصویر مشاهده می شود بعد از بست فوم قسمت اضافی ریسمان چیده شود.
- برای لوله هایی که سطح داخلی آن ها صاف نمی باشد بستن گوی توصیه می گردد. بعد از بست گوی قسمت اضافی ریسمان چیده شود.
نکته: برای عملکرد بهتر توصیه می شود از فوم استفاده شود.
روش استفاده از دستگاه فنر زن برقی سیم کشی
روش استفاده از دستگاه فنر زن برقی سیم کشی بسیار آسان است. مراحل استفاده از دستگاه بدین ترتیب می باشد:
ترمز دستگاه فنر زن برقی را در حالت بسته قرار دهید.
نازل با قطر مناسب برای کاندویت را انتخاب کنید.
سر ریسمان را گره بزنید و یا از مهر های کمکی برای مسیرهای طولانی استفاده کنید.
دکمه استارت دستگاه فنر زن سیم کشی برقی را فشار دهید تا عملیات دمش هوا داخل لوله را تمیز کند. دقت نمایید در این حالت چون ترمز دستگاه بسته است ریسمان شوت نمی شود و تنها باد از نازل خروجی خارج می گردد.
ترمز دستگاه سیم کشی را باز کنید و مجدد دکمه استارت را بزنید تا ریسمان داخل کاندویت شوت گردد. در هنگامی که ریسمان داخل کاندویت پرتاب می شود مطمئن شوید ریسمان از سیلندر خارج گردد.
پس از خروج ریسمان فنر زن برقی از سمت دیگر لوله دکمه را رها کنید وترمز را در حالت بسته قرار دهید.
ریسمان را بریده و سیم برق را به ریسمان گره بزنید و کشیدن را آغاز کنید.
نحوه تعویض ریسمان
برای تعویض ریسمان ابتدا کلمپ های که در طرفین دستگاه قرار دارد باز می کنیم، دستک ها را از قلاب هایی که روی درب دستگاه قرار دارند آزاد میکنیم درب دستگاه را برداشته پلاستیک دور ریسمان را در بالا و پایین ریسمان می بریم و ریسمان را درون سیلندر می گذاریم به گونه ای که قسمت خالی مرکز ریسمان در مرکز و دور تا دور لوله انتقال فشار داخلی دستگاه قرار گیرد سر نخ را از مرکز حلقه ریسمان بیرون کشیده و از نازل خروجی روی درب دستگاه با دست رد می کنیم درب را روی سیلندر قرار می دهیم به گونه ای که قلاب های روی درب دستگاه در امتداد دستک ها قرار گیرد دستک ها را با قلاب ها درگیر نموده و دو کلمپ را همزمان می بندیم به گونه ای کهدرب محکم بر روی سیلندر سفت شود.
نظر خود را بنویسید