راهنمای نصب مفصل رزینی

مفصل های رزینی برای اتصال کابل های خشک قدیمی به کابل های روغنی جدید مورد استفاده قرار میگیرد.

 

مفصل رزینی عموما شامل قطعات زیر می باشد:

  1. قالب های رزینی از جنس پلاستیک فشرده شفاف که دو نیمه بوده و دارای چفت می باشد.
  2. قیف های رزینی
  3. مواد رزینی مایع در دو طرف یا پاکت مجزا
  4. نوارهای واترپروف
  5. موف های مسی یا آلومینیومی
  6. نوارچسب PVC 7-وسایل ارتینگ از جمله کابلشو، سیم توری مسی، سیم مسی بافته و وسایل ارتباط سیم ارت به زره

انواع مفصل های رزینی به شرح زیر می باشد:

  1. مفصل های دو راهی جهت اتصال دو کابل فشار ضعیف هم مقطع به همدیگر
  2. مفصل های سه راهی Tشکل
  3. مفصل های دو راهی جهت اتصال کابل های منوفاز ( تک کور فشارضعیف) به ابل های چهاررشته فشارضعیف
  4. مفصل های نر و ماده مخابراتی
  5. مفصل های Yشکل جهت گرفتن انشعاب از کابل موجود
  6. جعبه انشعاب سر تیرها

 

دستورالعمل نصب مفصل های رزینی به شرح زیر می باشد:

1- کابل ها را در جهت نصب مفصل در امتداد هم چنان قرار می دهیم که حدود 30 سانتی متر روی هم قرار گیرند.

2- نقطه‌ای بر روی کابل‌ها به عنوان مبدا انتخاب نموده و با نوار چسب PVC مشخص می‌نماییم.

3- مفصل و وسایل آن را کنترل می نماییم که اولا نسبت به کابل ها اندازه باشد، ثانیا از وسایل آن کم و کسر نباشد.

4- طول پوسته قالب مفصل را اندازه می نماییم و به فاصله نصف طول پوسته منهای 3 سانتی متر، از مبدا روی کابل ها در جهت خلاف انتهای کابل ها، اندازه گرفته و با پیچیدن دو دور نوار PVC روی پوسته بیرونی کابل ها را علامت گذاری می نماییم.

5- با چاقوی کابل بری از لبه نوارهای مذکور، پوسته بیرونی کابل ها را تا انتها لخت می نماییم (باید مواظب باشیم که قسمت های زیرین و عایق روی هادی زخم نشود).

6- کورها را مطابق ترتیب ور نگ آنها رو به روی هم فرم می دهیم، به طوری که از همدیگر یک سانتی متر فاصله داشته باشند و طول اضافی هادی ها را با قیچی کابل بری یا کمان اره بریده و کنار میگذاریم.

7- قالب ها را به طور موقت بر روی کابل ها سوار می نماییم و در صورت کوچگ بودن قطر انتهای قالب ها، نسبت به قطر بیرونی کابل ها، با کان اره انتهای قالب ها را بریده و نسبت به قط کابل اندازه می نماییم و آن را روی کابل بر میداریم. عایق انتهای هادی ها را، به طول لخت می نماییم. اندازه طول موف یا دو راهی می باشد.

8- هادی ها را در داخل موف ها جا می زنیم به طوری که هر کدام نصف طول موف را اشغال نموده و در وسط موف به همدیگر مماس گردند. موف ها را به طریقه های مناسب استاندارد به هادی ها متصل می نماییم.

9- روی موف و قسمت های لخت هادی ها را نوار واترپروف میبندیم، نوار را به حدی می کشیم که عرض حالت عادی خود را بگیرد و 30 درصد لایه نوار ها در روی لایه قبلی قرار بگیرد.

10-در کابل های زره یا آرموردار، عملیات ارت گیری باید به شرح زیر انجام شود: به فاصله 3 سانتی متری لبه پوسته بیرونی کابل، روی آرمورها را تمیز و برق نموده و سیم نواری مسی را با لحیم کاری و یا با بست های فلزی مناسب در دو طرف به آرمورها متصل می نماییم و طول سیم های ارت را به اندازه ای انتخاب می نماییم که در وسط مفصل به همدیگر برسند و پس از اتمام عملیات اتصال فازها آن ها را نیز به همدیگر با موف مربوطه اتصال دهیم.

11- سوار نمودن قالب ها بر روی مفصل قالب ها را بر روی کابل ها سوار نموده و آن ها را فشار می دهیم، تا توسط چفت های اطراف، به همدیگر چفت شوند و اطراف پوسته مفصل، آب بندی گردد و قسمت سوراخ دار پوسته باید در بالا قرار گیرد. قیف ها را روی روزنه های پوسته سوار می نماییم. اطراف انتهای پوسته ها را، جهت آب بندی با نوار واترپروف و یا نوار PVCنواربندی می نماییم.

12-آماده نمودن مواد رزینی مایع جهت پر کردن فضای خالی داخل پوسته مفصل رزینی مفصل در دو پاکت زرورقی که توسط گیره ای، مجزا از همدیگر نگه داشته می شود، با برداشتن گیره، دو پاکت را به همدیگر ارتباط می دهیم و سپس مواد یکی از پاکت ها را فشار می دهیم که در پاکت دوم جمع گردد. با تکان دادن و جا به جا نمودن مایع ها، آن ها را با همدیگر، کاملا مخلوط می نماییم. در اثر فعل و انفعالات شیمیایی حاصل بین ذو مواد، محلول مقداری گرم خواهد شد.