تکنولوژی های جدید که آینده ی جهان را تغییر می دهند

 

هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ

 

هوش مصنوعی شبیه‌سازی هوش انسان در ماشین‌ است. هوش مصنوعی باعث می‌شود که ربات‌ها و ماشین‌ها مانند انسان فکر کنند و کارهای او را تقلید کنند. ماشین لرنینگ یکی از کاربردهای هوش مصنوعی است و به عنوان پیچیده ترین تکنولوژی جهان یا حداقل یکی از پیچیده‌ترین فناوری‌های جهان امروز شناخته می‌شود. این تکنولوژی به ماشین‌ها اجازه می‌دهد به طور خودکار یاد بگیرند و مانند یک انسان هر روز به دانش و علم خود اضافه کنند، قسمت شگفت‌انگیز ماشین لرنینگ افزایش یادگیری بدون دخالت و برنامه‌ریزی انسان است. یادگیری ماشینی روی توسعه برنامه‌های رایانه‌ای تمرکز می‌کند؛ برنامه‌هایی که می‌توانند به داده‌ها دسترسی پیدا کنند. داده‌ها و اطلاعاتی که می‌تواند تصمیم‌ بگیرد، نوآوری داشته باشد و کسب و کارها و به طور کلی جهان را دگرگون کند.

 

اینترنت اشیا

 

اینترنت اشیا به سیستمی از اشیای متصل به اینترنت گفته می‌شود که قادر به جمع آوری و انتقال داده‌ها از طریق یک شبکه بی سیم و بدون دخالت انسان هستند. امکانات شخصی، تجاری و … در اینترنت اشیا تقریبا بی نهایت است. اینترنت اشیا به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد که به هم متصل شده و با همکاری هم زندگی را آسان‌تر کنند. دستگاه‌ها به‌طور پیوسته در حال جمع‌آوری و انتقال داده هستند و اینترنت اشیا در آینده به طرز چشم‌گیری رشد می‌کند. این موضوع علاوه بر پیشرفت اینترنت اشیا، باعث پیشرفت تکنولوژی در سایر زمینه‌ها مثل رشد هوش مصنوعی و بیگ دیتا هم می‌شود.

 

بیگ دیتا و آنالیز پیشرفته اطلاعات

 

تکنولوژی بیگ دیتا یک وضعیت خاص است؛ وضعیتی که یک حجم باورنکردنی و متنوع از داده‌ها (با ساختار و بدون ساختار) با سرعت زیاد در حال رشد هستند. ما می‌توانیم به کمک آنالیز داده‌ها – تجزیه و تحلیل داده‌های بسیار پیشرفته، که اغلب با استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ تقویت می‌شود . داده‌های بدون ساختار و پیچیده و بسیاری از مسائل غیر ممکن را درک کرده و حل کنیم. علاوه بر این می‌توان از آنالیز داده های کلان برای تصمیم‌گیری بهتر و حرکت‌های استراتژیک تجاری استفاده کرد.

 

بلاکچین و تحول در تجارت آینده

 

بلاکچین به زبان ساده در یک جمله خلاصه می‌شود، بلاکچین ثبت دیجیتالی معاملات تجاری است. این تکنولوژی جدید در حال حاضر برای ثبت معاملات ارزهای اینترنتی مانند بیت کوین استفاده می‌شود؛ اما کاربردهای تجاری بلاکچین آن بسیار بیشتر است. در واقع آینده تجارت جهان تا حدود زیادی به این تکنولوژی وابسته است. بلاکچین زنجیره‌ای از داده‌ها است که کسی نمی‌تواند چیزی را در آن تغییر دهد. این موضوع باعث می‌شود که این سیستم کاملا ایمن باشد. کنترل داده‌ها هم در بلاکچین امکان‌پذیر نیست و معاملات امن و مطمئن هستند. به همین دلیل احتمالا در آینده صنایع بیشتری از بلاکچین استفاده می‌کنند.

 

با سرعت نور ارتباط برقرار کنید

 

آینده تکنولوژی به اینترنت ارتباط زیادی نیاز دارد. نسل پنج و ششم اینترنت یعنی یک اتصال جهانی سریع‌تر، دقیق‌تر و پایدارتر، که برای متحول کردن دنیا به وجود آمده است. اما این تکنولوژی جدید تنها به معنای راحتی بیشتر برای تماشای فیلم یا استفاده روزمره از شبکه‌های مجازی نیست. اینترنت پرسرعت در آینده باعث پیشرفت تکنولوژی در بسیاری از زمینه‌ها می‌شود.  ژنومیک و جهش ژنتیکی موجودات زنده پیشرفت در محاسبات و تجزیه و تحلیل‌ها، جهش‌های باورنکردنی در درک ما از ژنوم انسان ایجاد کرده است. آینده تکنولوژی در حال تغییر در ساختار ژنتیکی موجودات زنده است. مثلا اصلاح جهش‌های DNA که می‌‌تواند منجر به بهبود سرطان یا سایر بیماری‌های خطرناک شود. علاوه بر این تشخیص به موقع یک بیماری شانس درمان را افزایش می‌دهد و ژنومیک می‌تواند یک بیماری را مدت‌ها قبل از بروز علائم تشخیص دهد.

 

هواپیماهای بدون سرنشین و تغییر آینده‌ نظامی

 

هواپیماهای هوشمند که یا از راه‌دور و یا به صورت خودکار کنترل و خلبانی می‌شوند، چهره عملیات نظامی را تغییر داده‌اند. اما این تنها تأثیر هواپیماهای بدون سرنشین نیست. مأموریت‌های جستجو و نجات، اطفا حریق و حمل و نقل، رساندن سریع دارو به بیماران، جابه‌جایی نمونه‌های بیماران به بیمارستان‌ها و … توسط تکنولوژی پهپاد رنگ واقعیت می‌گیرند.

 

محاسبات و رایانه های کوانتومی

 

در آینده تکنولوژی محاسبات کوانتومی مبتنی بر اصول نظریه کوانتوم است که رفتار انرژی و مواد را در سطح اتمی و زیر اتمی بررسی می‌کند. رایانه‌های کلاسیک که امروزه از آنها استفاده می‌کنیم، فقط می‌توانند اطلاعات را در بیت‌هایی بر اساس سیستم ۰ و ۱ رمزگذاری کنند. اما رایانه‌های کوانتومی ساختاری کاملا متفاوت دارند. کامپیوترهای کوانتومی، سیستم‌هایی با قدرت و سرعت غیرقابل تصور هستند. محاسبات کوانتومی قادر است مسائلی را حل کند که تا پیش از این غیر قابل حل بوده است. محاسبات کوانتومی باعث می‌شود که تکنولوژی پیشرفته فعلی ما چیزی شبیه عصر حجر باشد.

 

تشخیص چهره و بینایی رایانه‌ای

 

یکی دیگر از فناوری‌هایی که رشد بیشتری خواهد داشت، تشخیص چهره توسط ماشین‌ها است. در حال حاضر ربات‌ها می‌توانند ببینند، صحبت کنند و حتی فکر کنند، پس تشخیص چهره نباید چیز خیلی عجیبی باشد. این فناوری به ماشین‌ها این امکان را می‌دهد تا جهان پیرامون خود را به صورت بصری تفسیر کنند. این تکنولوژی در موارد امنیتی کاربرد زیادی دارد.

 

تکنولوژی هم‌جوشی هسته‌ای

 

احتمالا قبلا این اصطلاح را شنیده‌اید؛ اما به یاد نمی‌آورید که دقیقا چه واکنشی در هم‌جوشی هسته‌ای اتفاق می‌افتد. برای اینکه سریع‌تر متوجه شوید باید بگویم که این واکنش همان اتفاقی است که در ستاره منظومه شمسی یعنی خورشید رخ می‌دهد و باعث آزاد شدن مقدار زیادی انرژی می‌شود. در واقع نقطه مقابل شکافت هسته‌ای! در این فرآیند هسته‌های سبک‌تر با هم ترکیب می‌شوند و یک هسته سنگین را به وجود می‌آورند. مثلا ترکیب اتم‌های هیدروژن و ایجاد اتم هلیوم. دانشمندان در سال‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا بتوانند چنین واکنشی را ترتیب داده و مهم‌تر از همه اینکه انرژی حاصل از آن را کنترل و ذخیره کنند. این روش برای تولید انرژی پاک و نامحدود بسیار عالی است. هیچ زباله‌ای تولید نمی‌شود و اتمسفر نیز آسیبی نمی‌بیند. اما این روش سختی‌ها و چالش‌های زیادی دارد و در حال حاضر ۳۵ کشور با سرمایه‌ای معادل ۵۰ میلیارد دلار در حال کار روی این پروژه هستند. اگر چنین پروژه‌ای به واقعیت بپیوندد، مشکل انرژی کره زمین تا میلیون‌ها سال حل خواهد شد و فاجعه‌های زیست محیطی هم رخ نخواهد داد.

 

تکنولوژی برق بی‌سیم

 

نام تسلا در زمینه علم فیزیک، برق و الکترونیک خیلی مهجور مانده است. گرچه این دانشمند بزرگ در بین افراد جامعه شناخته شده است، اما به اندازه ادیسون از او قدردانی نمی‌شود. با وجودی که اگر در همان زمان حیات به اختراعات او اهمیت می‌دادند، دنیا بیش از چیزی که تصورش را می‌کردید، پیشرفت کرده بود. او توانایی ارسال برق بی سیم به نقاط مختلف را داشت، فعالیت‌های ابتدایی مربوط به تولید وای فای را انجام داد و حتی سعی داشت ماشین زمان بسازد و در این زمینه یک سری نتایج هم دید. بله این دانشمند بیش از آنچه فکرش را بکنید نابغه و از زمان خودش جلوتر بود! در حال حاضر هم اگر زیرساخت‌های پیشرفته وجود داشته باشد و استگاه‌های شارژ زیادی تاسیس شوند، می‌توانیم به برق بی سیم دسترسی داشته باشیم. در آن وقت موبایل ما به راحتی در جیبمان شارژ می‌شود و نیازی به کلی سیم‌پیچی برای کار با وسایل برقی نداریم. احتمالا در آینده شاهد چنین تکنولوژی پیشرفته‌ای باشیم.