منو
سبد خرید

دوربین تصویربرداری حرارتی مدل CEM-DT-980

دوربین تصویربرداری حرارتی مدل CEM-DT-980
دوربین تصویربرداری حرارتی مدل CEM-DT-980
  • موجودی: در انبار
  • تولیدکننده: CEM
  • کد محصول:: DT-980
  • وزن: 500.00g
0 تومان

دوربین های ترموویژن  (دوربین حرارتی) مدل 980-CEM DT با قابلیت تصویر برداری حرارتی در محدوده دمایی -20 تا 350 درجه سانتیگراد با دقت اندازه گیری دما در ±2 درجه سانتیگراد می باشد. قابلیت زوم تصاویر، کیفیت تصویر نمایشگری 5 مگا پیکسل، کیفیت نمایشی تصویر حرارتی 80*80 پیکسل با حالت های مختلف نمایشی از ویژگی های دوربین حرارتی، ترموویژن حرفه ای سی ای ام مدل CEM DT-980 می باشد. ویژگی های دیگر این ترموویژن یا دوربین حرارتی شامل، نشانگر داغ و سرد، امکان ضبط و یادداشت متن بر روی تصاویر و همچنین امکان استفاده از حالت تصویر در تصویر می شود. این دوربین حرارتیDT-980 دستگاهی مفید با طراحی مناسب برای عیب یابی در ساختمان و یا هر مکان دیگر می باشد. 

رزولوشن بسیار بالا در تصویر برداری و پوشش محدوده وسیع دمایی این دوربین حرارتی را به یکی از کارآمد ترین و بهترین دوربین های حرارتی تبدیل کرده است.امکان استفاده از حالت تصویر در تصویر، امکان ضبط صدا و یادداشت متن بر روی تصاویر از ویژگی های بارز این مدل دوربین حرارتی می باشد. علاوه بر موارد فوق این مدل دوربین حرارتی شامل کارت حافظه ۸ گیگا بایتی به منظور ذخیره اطلاعات، علاوه بر حافظه داخلی خود دستگاه می باشد. همچنین می توان به وسیله اتصال Wi-Fi به دوربین حرارتی، تصاویر و داده ها را به گوشی تلفن همراه منتقل کرد. امکانات بسیار ویژه و در عین حال قیمت مناسب این محصول سبب می شود تا این دوربین حرارتی یکی از گزینه های مناسب برای خرید دوربین حرارتی باشد. دامنه دید این دستگاه 17*17 بوده و حداقل فاصله فوکوس آن 0/5 متر می باشد. رزولوشن فاصله ای این دستگاه 3/78mrad می باشد و فرکانس تصویری آن 50Hz است. حساسیت دمایی این دستگاه 0/1°C بوده و دقتی برابر با ±30°C دارد. همچنین رزولوشن تصویری این دستگاه  80*80 پیکسل است.

رنج اندازه گیری دما توسط این دستگاه بین 20- تا 150 و 0 تا 350 درجه سانتی گراد می باشد که کاربر می تواند بسته به نیاز خود رنج مناسب اندازه گیری را انتخاب کند، این اندازه گیری ها با دقت ±2% انجام می شود. همچنین این دستگاه از واحد درجه فارنهایت نیز پشتیبانی می کند و رنج اندازه گیری اش بین -4 تا 302 و 32 تا 662 درجه فارنهایت با دقت ±2 می باشد. ترموویژن حرارتی 350 درجه سم مدل CEM DT-980 یک ترموویژن قیمت خرید ارزان و مناسب است که برای کاربرد های معمول صنعتی گزینه بسیار خوبی می باشد. این دستگاه می تواند مقادیر اندازه گیری شده را بر روی کارت حافظه ذخیره کند.

در سـالهای اخیـر برای تحقق بخشـیدن بـه موضوع نگهـداری و تعمیرات مدرن، بـا توجـه بـه اهمیت تشـخیص بموقع عیوب ماشـین آلات در مراحـل اولیه خرابی بـا اسـتفاده از بازرسـی مـادون قرمز، اقدامـات گسـتردهای در کارخانجات داخل و خـارج از کشـور انجـام گرفتـه اسـت. علاوه بـر این بـا تشـخیص زود هنگام و کنتـرل خرابیهـای اولیـه میتـوان 25 ‌تـا50 %هزینه‌هـای نگهـداری را کاهـش داد. بنابرایـن توسـعه فنـآوری تشـخیص عیب ماشـین آلات برای پایـش وضعیت سیسـتم‌های مکانیکـی و الکتریکـی امـری لازم و ضروری میباشـد.

 

 

مشخصات فنی  دوربین تصویربرداری حرارتی مدل DT-980 ساخت کمپانی CEM

 

  • دارای رزولوشن 80*80
  • حداقل فاصه ی فوکوس: 0.5M
  • دارای فوکوس دستی 
  • حالت های تصویر: تصویر IR، تصویر بصری، ترکیب تصاویر
  • فرمت فیلمبرداری و عکسبرداری: JPG,MP4
  • کیفیت تصویر نمایشگر: 5 مگاپیکسل 
  • کارت حافظه: 5GB 
  • قابلیت اندازه گیری درجه حرارت و پوشش دما در بازه : -۲۰ تا ۳۵۰ درجه سانتی گراد ( -۴ تا ۶۶۲ درجه فارنهایت )
  • رطوبت عملیاتی و ذخیره سازی: 10% ~ 90%
  • قابلیت زوم در بازه : 132-x
  • قابلیت تصویر برداری در ۳ حالت به صورت : تصویر IR، تصویر بصری، تصویر در تصویر
  • قابلیت انتخاب زبان : انگلیسی، چینی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی
  • قابلیت اتصال USB بین PC و یا گوشی هوشمند
  • دارای حافظه داخلی ۱۰۰ مگابایتی
  • دارای حافظه کارت SD با قابلیت ذخیره ۸ گیگابایت
  • دارای کیفیت تصویر نمایشگر: ۵ مگاپیکسل
  • دارای رزولوشن دوربین IR در بازه : ۱۲۰ × ۱۶۰ پیکسل
  • دارای فرکانس تصویر برداری : ۵۰ هرتز 
  • فاصله کانونی: 9 میلی متر
  • میدان دید (FOV): 17 درجه در 17 درجه
  • وضوح فضایی: 3.78 متر
  • دقت: ± 2 درجه سانتی گراد (± 3.6 درجه فارنهایت) 
  • انتخاب زبان: انگلیسی، چینی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی
  • منلع تغذیه: باتری لیتیومی با عملکرد 4 ساعته
  • فرمت ذخیره سازی ویدئو: MPEG-4 استاندارد
  • فرمت ذخیره سازی تصویر: JPEG استاندارد، شامل داده های اندازه گیری، روی کارت حافظه> 6000 تصویر
  • رابط ها و خروجی ویدئو: USB-mini، میکرو HDMI
  • همراه با کیف حمل و نرم افزار و کابل اتصال به کامپیوتر USB Interface
  • تصاویر IR با وضوح بالا: (80x80) وضوح مادون قرمز
  • چراغ قوه LED: امکان استفاده از دوربین بصری و فیوژن را  در محیط های کم نور فراهم می کند.
  • صدای ضبط شده با تصویر ویدئویی: یک بلندگو برای گوش دادن صدای ضبط شده با تصویر ویدئویی
  • باتری قابل شارژ لیتیوم یون: استفاده مداوم بیش از 4 ساعت دوام می آورد. قابل تعویض
  • حافظه داخلی 100M: این حافظه قابلیت حدود 80 عکس یا یک دقیقه ضبط ویدیو را دارا می باشد.
  • کپی در USB: به راحتی تصاویر را از دوربین به کارت حافظه USB آپلود می کند.
     

 

یک دوربین حرارتی از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟

 

شرح دستگاه

 

 

شرح دستگاه

 

شرح دستگاه

 

 

طرز کار دوربین حرارتی CEM-DT-980

 

دوربین ترموویژن یک دماسنج غیرتماسی است و  با نام‌های مختلفی از جمله دوربین حرارتی مادون قرمز، آنالیز ترموگراف دار، ترموویژن، گرمانگار و  تصویربردار حرارتی نیز شناخته می شود. یـک تصویـر مـادون قرمـز از ثبت اثر امواج مادون قرمز منتشـر شـده از جسـم کـه بـا عبـور از میـدان دیـد دوربیـن و لنـز مخصـوص آن بـر روی سنسـور یـا فیلـم مـادون قرمـز منتقـل میشـود، بـه وجـود می آیـد. کل تابـش کـه از لنز دوربیـن مـادون قرمـز عبـور میکنـد متشـکل از تابشهـای سـاطع شـده از خـود جسـم و تابـش منعکـس شـده از محیـط اطـراف اسـت. به همیـن دلیل مـا بـه ضریـب تابـش (emissivity) صحیح و دمـای منعکس شـده ظاهری نیاز داریـم، سـایر پارامترهـای مربـوط بـه هـوا را بـرای خوانـدن مقادیر دمـا انجام میدهیـم. بسياری از دوربين های ترموگرافی تنظيم قابلیت اتوماتیک را دارند. به این قابلیت AGC گفته میشود. با استفاده از اين امکان میتوانید به يك فوکوس و تنظيم خوب براي کانتراست و سطح دست یابید. اما وضعیت اتوماتیک تصاویر استاندارد و بهينه ای را در بسياری از مواقع ايجاد نمی کند. این وضعیت بخصوص در ترموگرافی بیرون ازساختمان مرسوم تر است.
دوربين های ترموگرافی نمیتوانند دمای اجسام را مستقیم اندازه گیری کنند بلکه تنها انرژی گرمايی تابش شده از سطح جسم را اندازه‌گيری کرده و به کمک آن دمای جسم  محاسبه میکنند. براساس قانون پلانک، تابش فروسرخ(فارسی) یا infrared (انگلیسی) از همه اشیاء با دمای بالاتر از صفر مطلق به صورت طیف الکترومغناطیسی با طول موج 9000-14000 نانومتر یا 9-14 میکرومتر اتفاق می افتد. دوربین‌ ترموگرافی یا ترموویژن این تابش را دریافت کرده و تصویری سیاه و سفید تولید میکند. سپس دوربین ترموگرافی با کمک پردازش گر داخلی، این تصاویر را به تصویر رنگی تبدیل میکند. به این تصاویر دمانگاشت یا ترموگرام Thermogram میگویند. 
بنابراین اگر ضریب صدور تجهیز بالا باشد(مثلا 0.95) عددی که دوربين ترموگرافی محاسبه میکند، بسيار به دمای حقیقی تجهیز نزديك است. اما اگر ضریب صدور سطح تجهیز مورد اندازه گیری عدد کوچکی باشد(مثلا 0.15) عددی که دوربين ترموگرافی برای دمای تجهیز محاسبه میکند، بسيار به دمای پس‌زمينه تجهیز یعنی منابع منتشر کننده انرژی در محیط پيرامون نزديک است. بنابراین تعیین تکلیف ضریب صدور دستگاه يکی از بزرگترین مشكلات محاسبه دما با دوربین ترموگرافی محسوب می‌شود.

آنالیـز ترموگرافـی مـادون قرمـز بـه دو روش کمـی و کیفـی طبقه‌بنـدی میشود:


آنالیـز کیفـی جسـتجوی ایـن نکتـه اسـت کـه آیـا توزیـع حرارتـی غیرطبیعـی بـر روی هـدف توسـط نقـاط نامتقارن یـا هر نقطـه داغتر/ سـردتر بـر اسـاس رابطـه توزیـع تابـش روی یـک منطقـه هـدف و پارامترهـای فیزیکـی و عملیاتـی وجـود دارد یـا خیـر، و بـر روی تهیـه یک تصویـر باکیفیت (فوکـوس، سـطح، کنتراسـت و محـدودهی دمایی) متمرکز میشـود تـا بتواند با بررسـی دقیـق الگـوی حرارتـی تحلیل خـود را ارائـه کنـد.
آنالیز کمـی فعالیتی حسـاس اسـت کـه نیـاز بـه اسـتفاده از داده‌هـای عـددی ماننـد ضریـب صدور، مقـدار درجـه حـرارت و یـا دلتـای T دارد تـا تصمیـم بگیریـم کـه تا چـه اندازه ایـن عیـب میتوانـد جدی باشـد.


اصول کار دوربین ترموگرافی چیست ؟


با توجه به اینکه امواج مادون قرمز از شیشه بخوبی عبور نمیکنند، لنز این دوربینها از جنس ژرمانیوم، سیلیکون، سیلوناید روی و یا سایر عناصر خاص که خاصیت عبوری خوبی دارند ساخته میشود. سنسور موجود در دوربین، انرژی تابشی را به جریانهای الکتریکی تبدیل میکند. این جریانهای الکتریکی پس از عبور از مدارات تقویت کننده و سایر مدارات تنظیم و نمایش دهنده، تصویر ایجاد شده را بر روی نمایشگر ظاهر میسازد. لنزهای واید و تله جهت گسترده‌تر یا جمع‌تر کردن میدان دید دوربین در تصویر برداری استفاده میشوند. در دوربین ترموگرافی ازهزاران سنسور استفاده شده است که هر یک از سنسورها دمای بخش کوچکی از میدان دید دوربین را اندازه‌گیری میکند. سنسور یک تصویر سیاه و سفید از سوژه تهیه میکنند. سپس دوربین بعد از قرائت دما با استفاده از تکنیک‌های کامپیوتری به هر دما رنگی را اختصاص میدهد. بدین ترتیب به هر یک از خانه‌های جدول دمای، رنگی تخصیص میابد. در اغلب دوربینهای امروزی چیزی حدود 10 نوع جعبه یا ترکیب رنگ برای ایجاد تصاویر رنگی وجود دارد که مطابق با کاربرد و سلیقه استفاده میگردند.
فرض کنید میخواهید به کمک دوربین ترموگرافی دمای یک صفحه فلزی به ابعاد یک متر در یک متر را اندازه گیری کنید.
1- ابتدا قسمتی از صفحه فلزی را با اسپری رنگ مشکی یا رنگ دمای بالا آغشته نمایید.
با این کار میدانید که قسمت سیاه رنگ صفحه فلزی، ضریب صدور مشخص و برابرعدد  یک را دارد.
2- اکنون با استفاده از دوربین ترموگرافی دمای قسمت سیاه رنگ صفحه فلزی که ضریب صدور آن یک است، اندازه گیری کنید. این دما دمای واقعی صفحه فلزی می باشد.
3-حال به کمک دوربین ترموگرافی دما ناحیه ای از صفحه فلزی که رنگ نشده است و ضریب صدور نامشخصی دارد را تعیین کنید.
4- حال ضریب صدور دوربین خود را چنان تغییر دهید که دمای صفحه فلزی با دمای اندازه گیری شده از قسمت رنگ شده یکسان شود.
 

تعیین دمای پس زمینه


تشعشعات مادون قرمز اشیای پس زمینه و محیط پیرامونی تأثیر زیادی در تغییر میزان صدور وارد شده به دوربین ترموگرافی دارد. این مسئله به خصوص زمانی که سطح جسم مورد نظر ضریب صدور بسیار پایینی دارد، اهمیت بیشتری پیدا میکند. به همبن دلیل سطوح فلزی مشکلات بیشتری را در اندازه گیری دما و یا ترموگرافی ایجاد می کنند. زیرا سطوح فلزی براق دارای ضرایب صدور بسیار پایینی هستند و در نتیجه کوچکترین تغییر در مقدار ضریب صدور می تواند به خطاهای بزرگی در دمای اندازه گیری شده منجر شود. اما سطوح زبر و یا اکسید شده برعکس موارد فوق رفتار می کنند. به همین خاطر در بازرسی های الکتریکی ترموگراف بیشتر دنبال سطوح خورده شده یا زنگ زده فلزی است. بنابرین اگر برایتان مقدور است تا جایی که میتوانید با استفاده از صفحات مقوایی بزرگ از رسیدن تابش‌های ناشی از منابع تولید گرمای پس زمینه به جسم مورد نظرتان جلوگیری کنید. اما بدیهی است که حذف تمامی منابع اختلال حرارتی در اطراف سوژه مورد نظر امکان پذیر نیست.


روش های تعیین دمای پس زمینه در ترموگرافی چیست؟


برای اندازه‌گیری دمای سطح سوژه مورد نظر تصویر بردار حرارتی باید از دمای منابع حرارتی که تشعشعات مادون قرمز را به سطح سوژه ارسال میکنند، تخمین خوبی داشته باشد. بدین منظور میتوان از روشهای زیر استفاده کنید.
1- استفاده از دمای محیط
اگر دمای تجهیزات و دستگاه‌های اطراف سوژه‌ای که قرار است ترموگرافی کنید، با دمای محیط یکسان باشد میتوان با تقریب خوبی دمای پس زمینه را برابر با دمای محیط قرار دهید.
ولی اگر دمای تجهیزات اطراف از دمای محیط بیشتر باشد. (مثلا در اطراف سوژه شما لوله های انتقال بخار عبور کرده باشد) استفاده از دمای محیط به عنوان دمای پس زمینه نتایج نادرستی را در بر خواهد داشت.
 
2- استفاده از رادیاتور لامبرت
رادیاتور لامبرت یک عنصر است که با انتشار بهینه، امواج مادون قرمز را بازتاب میکند. به بیان دیگر رادیاتور لامبرت در تمامی جهات دارای قدرت بازتابندگی یکسان است. شما میتوانید تاثیر دمای ناشی از بازتاب را بر روی یک رادیاتور لامبرت با استفاده از دوربین ترموگرافی اندازه‌گیری کنید. برای اندازه‌گیری بازتابش‌های ناشی از محیط، رادیاتور لامبرت را در نزدیکی جسمی که میخواهید اندازه‌گیری کنید قراردهید (در حالت ایده‌آل روی جسم). دمای رادیاتور لامبرت را با درنظر گرفتن ضریب صدور برابر عدد یک اندازه‌گیری کنیدT حال دمای مشاهده شده در دوربین برابر با مقدار دمای منبع تشعشعات پس زمینه است. با وارد آردن این عدد در دوربین خود میتوانید با در نظر گرفتن ضریب صدور مناسب نسبت به اندازه‌گیری دمای سطح جسم اقدام کنید.
 



دو خطای شایع در استفاده از دوربین ترموگرافی چیست ؟

 

1- استفاده بلادرنگ از دوربین بعد از روشن شدن:


با روشن شدن دوربین دمای داخل آن و درنتیجه بالانس حرارتی بین سیستم میترینگ و اجزای دوربین به هم خورده و نتایج اندازه گیری با مشکل مواجه می شود و باید تا تعادل گرمایی دوربین صبر کرد. خطای اندازه گیری سریع دوربین در این حالت برای دوربین های طول موج بلند تا 3 درجه کلوین بیشتر از دمای واقعی است. برای دوربین های موج متوسط این خطا بین0.5  تا یک درجه کلوین است.


2-استفاده از دوربین بعد از تغییرات سریع دمای دوربین: 


بخصوص در مناطق گرمسیر وقتی دوربین از داخل اتاق که دارای دمای پایین است به بیرون که دمای بالاست وارد میشود مجددا باید صبر کرد تا تعادل دمایی دوربین برقرار شود. اگرچه زمان لازم برای پایداری کامل بیش از یک ساعت و نیم است اما 10 دقیقه توقف می تواند خطا را به میزان قابل ملاحظه ای درمحدوده خطای دوربین کاهش دهد.


تحلیل نتایج ترموگرافی


با فرض دقت‌های لازم در انتخاب دوربین مناسب، لنز، دمای پس زمینه، زاویه دید، ضریب تابش و…،‌ برای بدست آوردن نتایج درست و قابل ارجاع، جهت تحلیل نتایج و تصاویر ترموگرافی از دو روش مقایسه دمای نسبی نقاط مشابه و بررسی دمای مطلق تجهیز و اختلاف آن با دمای مورد انتظار استفاده میگردد.
 
 
 

نکات ایمنی کار با دوربین تصویربرداری حرارتی 

 

  • برای جلوگیری از آسیب چشم و آسیب شخصی، به لیزر نگاه نکنید. لیزر را مستقیماً به سمت افراد یا حیوانات یا به طور غیرمستقیم از سطوح بازتابنده استفاده نکنید.
  • تصویرگر حرارتی را جدا نکنید یا تغییری در آن انجام ندهید.
  • تصویرگر حرارتی (با یا بدون پوشش لنز) را به سمت دستگاه‌هایی که تابش لیزر ساطع می‌کنند، یا خورشید قرار ندهید. این موضوع می تواند تأثیر ناخواسته ای بر دقت دوربین داشته باشد. همچنین می تواند به آشکارساز در تصویرگر حرارتی آسیب برساند.
  • از تصویرگر حرارتی در دمای بالاتر از +50 درجه سانتیگراد (+122 درجه فارنهایت)، کمتر از -20 درجه سانتیگراد (-4 درجه فارنهایت) استفاده نکنید. دمای بالا یا دمای پایین می تواند باعث آسیب به تصویرگر حرارتی شود.
  • باتری را جدا نکنید یا تغییری در آن انجام ندهید.
  • باتری جزو وسایل ایمنی و حفاظتی است که اگر آسیب ببینند، می توانند باعث داغ شدن باتری یا انفجار یا اشتعال شوند. اگر نشتی از باتری وجود دارد و مایع به چشم شما می رسد، چشمان خود را مالش ندهید. خوب با آب بشویید و فورا مراقبت های پزشکی را دریافت کنید.

 

این محصول دارای یک سال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش می باشد.

نظر بدهید
توجه: HTML ترجمه نمی‌شود!
بد خوب
برچسب ها: دوربین حرارتی, CEM