منو
سبد خرید

اندازه گیر آلودگی هوا

اندازه گیری آلودگی هوا امروزه در تمامی شهرها و مراکز صنعتی تبدیل به یک ضرورت شده است. به همین منظور معمولا در شهرهای پرجمعیت یا صنعتی اندازه گیری آلودگی هوا با استقرار ایستگاههایی بصورت مستمر و آنلاین انجام میشود. علاوه بر اینها صنایع کشور موظفند در چارچوب طرح خوداظهاری در مبدا میزان آلایندگی خود را اندازه گیری و به سازمان حفاظت محیط زیست گزارش نمایند. پارامترهایی که معمولا در این اندازه گیریها سنجش میشود عبارتند از: گازهای منوکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن، اکسید گوگرد، ازن و ذرات کوچکتر از 10 میکرون و کوچکتر از 2.5 میکرون

تا حدود 20 سال پیش، مهمترین آلاینده شاخص هوا گاز منوکسید کربن و سرب بود. منبع اصلی انتشار هردو نیز موتورهای بنزین سوز بود. اما بتدریج با حذف موتورهای کاربراتوری و جایگزینی آنها با فناوری انژکتوری از یک طرف و همچنین حذف سرب از بنزین میزان این دو آلاینده در هوا بسیار کاهش یافت. در سالهای اخیر ذرات معلق آلاینده شاخص هوای شهرهای کشور شده اند. 

PM2.5 :این ذرات دارای قطر دو و نیم میکرون و یا کمتر می باشند که تقریبا یک سی ام قطر موی انسان است و به ذرات ریز (fine) نیز شناخته می شوند. ترکیب شیمیایی ذرات بسته به محل، زمان و آب و هوا متغییر بوده و منابع انتشار آن شامل انواع فعالیت های احتراقی (وسایل نقلیه موتوری، نیروگاهی و غیره) و فرایندهای صنعتی می باشد. این ذرات هم به طور مستقیم تولید شده و هم به شکل آلاینده ثانویه در جو تشکیل می­شوند. بجز اندازه ذرات PM2.5 که طبیعتا کوچکتر از ذرات PM10 است. تفاوت مشخص موجود در ایجاد ذرات PM2.5 به شکل آلاینده ثانویه در جوّ زمین است. نکته مهم دیگر در مورد ذرات PM2.5 آنستکه اندازه گیری آنها برخلاف PM10 که از دهها سال انجام میگرفته است، ظرف چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

مطالعات پزشکی نشان میدهد ارتباط معنی داری بین قرار گرفتن در معرض ذرات ریز و مرگ زود رس ناشی از بیماری های قلبی و ریوی وجود دارد. ذرات ریز می تواند بیماری های قلب و ریه را تشدید کند و باعث آریتمی های قلبی( ضربانهای نامنظم)، حملات قلبی، مشکلات تنفسی، حملات آسم و برونشیت گردد. این اثرات می تواند منجر به افزایش مراجعان به بیمارستان و غیبت از مدرسه یا محل کار شود. افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان بیش از سایر افراد در معرض تاثیرات سوء ذرات معلق هوا هستند.

اطلاع از غلظت آلاینده ها در هوای آزاد به دو روش امکان پذیر است :

  1. اندازه گیری مستقیم غلظت آلاینده ها در هوا با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات اندازه گیری
  2. استفاده از نرم افزار های مدل سازی برای برآورد غلظت آلاینده ها در هوا
تولید کننده: TES مدل: 5322
محققان کشور در شرکتهای دانش بنیان توانسته اند با تولید دستگاههای پایش و اندازه گیری میزان آلودگی زمینه هایی برای پیشگیری از آلودگی هوا را فراهم کنند. از دستگاه نمونه بردار PM2.5 برای مطالعات آلودگی هوا، نمونه برداری های محیطی برای کاربرد بهداشت محیط، ایستگاه های هواشناسی, ادارات،کارخانجات،..
22,800,000 تومان
تولید کننده: TES مدل: 5321
محققان کشور در شرکتهای دانش بنیان توانسته اند با تولید دستگاههای پایش و اندازه گیری میزان آلودگی زمینه هایی برای پیشگیری از آلودگی هوا را فراهم کنند. از دستگاه نمونه بردار PM2.5 برای مطالعات آلودگی هوا، نمونه برداری های محیطی برای کاربرد بهداشت محیط، ایستگاه های هواشناسی, ادارات،کارخانجات،..
15,200,000 تومان
نمایش 1 تا 2 از 2 (1 صفحه)