پهپاد

 

پهپاد یک پرنده هدایت پذیر از راه دور است که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز می گویند. پهپاد ها نوعی هواگرد هدایت پذیر از راه دور بی خلبان هستند. البته به محض شنیدن این کلمه به یاد پهپاد های بدون سرنشین جنگی می افتیم. درست است از پهپاد ها برای مصارف متعددی استفاده می شود که یکی از آن ها برای حملات جنگی و موشکی است. تا به امروز بیشترین هزینه و سرمایه گذاری بر روی پهپاد ها توسط وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا انجام شده است. بین سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ حدود سه میلیارد دلار هزینه برای طراحی و ساخت و تجهیز پهپاد ها هزینه شده است.

 

تاریخچه پهپاد

 

به طور خلاصه نخستین پرنده ی بدون سرنشین در سال 1913 به پرواز درآمد که موفقیت های زیادی به همراه نداشت. کمپانی اسپری در بهار سال 1918 موفق به ساخت دو فروند هواپیمای بدون سرنشین به نام باگ شد. در حدود 20 سال بعد در طول جنگ جهانی دوم نوع پیشرفته ی باگ به عنوان اولین پرنده ی بدون سرنشین با استفاده از یک رادیو کنترل با برد بیش از 320 کیلومتر هدایت گردید. سری بعد که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شد، هواپیمای V-1 موسوم به بمب پرنده بود. آلمان ها با این پرنده موفق به درهم شکستن دژ مستحکم لندن و بمباران این شهر شدند. آمریکا در جنگ ویتنام بین سال های 1964 تا 1975 تعداد 3435 پرواز شناسایی با هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز ویتنام انجام داد که از این تعداد 2873 پرواز (نزدیک به 84 درصد) موفقیت آمیز بود. موفقیت پرنده های بدون سرنشین اسراییلی در جنگ سال 1973 موجب گردید که ارتش ایالا ت متحده ی آمریکا پروژه ی ساخت پرنده ی بدون سرنشین Aquila UTA را در سال 1974 آغاز نماید. نیروی دریایی ایالات متحده ی امریکا در سال 1985 پرنده ی اسراییلی پایونیر را برای هدف یابی و رهگیری در کشتی های جنگی استفاده نمود. روسیه از سال 1920 برای ساخت این نوع هواپیماها (پهپاد) همت گماشت. در جنگ جهانی دوم تعدادی از این هواپیماها را به کار گرفت ولی موفق نشد. در سال 1950 بار دیگر به این موضوع پرداخته و یو ای وی با موتور جت تولید شد.

 

پهپاد در ایران

 

به معنی خاص کلمه تاریخ ساخت پهپاد به قبل از سال ۱۳۵۷ بر می گردد. در آن زمان یک برنامه ی خاص به این منظور مقرر شده بود و قرار بود فعالیت گسترده و همراه با برنامه پیرامون این موضوع از سال ۱۳۶۰ به طور رسمی آغاز شود. البته در زمان انقلاب این پروژه متوقف و در سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را از سر گرفت و منجر به تولید پهپاد مهاجر ۱ در زمان جنگ بین ایران و عراق شد. البته صنایع هوایی قدس فعالیت خود را ادامه داد اما امروزه در بازار ایران معنا و مفهوم پهپاد بطور کل تغییر کرده است. مولتی روتور های دوربین دار امروزه برای مصارف متعددی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع به عکاسی و فیلم برداری هوایی هلی شات می گویند. در گستردگی دنیای پهپاد ها عکاسی و فیلم برداری هوایی بسیار حائز اهمیت است. از این روی این وسایل با استقبال بسیار خوبی از سمت مشتریان و علاقه مندان رو به رو شده اند. شما کاربران گرامی می توانید جهت اخذ مشاوره های لازم از کارشناسان ما مشاوره های لازم را بگیرید و خرید خود را نهایی کنید .

انسان ها می توانند از طریق رادیوکنترل اقدام به هدایت پهپاد ها کنند اما جالب است که بدانید بعضی اوقات خود انسان ها به عنوان محموله در پهپاد ها جای می گیرند. پهپاد از نیروی ایرودینامیکی برای حرکت در مسیر دلخواه استفاده میکند. پهپاد ها به وسیله ی کنترل از راه دور هدایت می شوند. بسیاری از محصولات پروازی جزو پهپاد ها قرار می گیرند. تری کوپتر ها، کواد کوپتر ها، هگزا کوپتر ها و اوکتا کوپتر ها همگی جزو زیر مجموعه پهپاد ها هستند.

1. تری کوپتر : چرخبال بدون سرنشین ۳ ملخه

2. کواد کوپتر : چرخبال بدون سرنشین ۴ ملخه

3. هگزا کوپتر : چرخبال بدون سرنشین ۶ ملخه

4. اوکتا کوپتر : چرخبال بدون سرنشین ۸ ملخه

 

که امروزه در بسیاری از کشور ها از پهپاد ها به طور گسترده در زمینه های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی استفاده می شود. از کاربرد های غیرنظامی پهپاد ها می توان به حادثه فوکوشیمایِ ژاپن اشاره کرد که از پهپاد ها برای بررسی آسیب های وارده به این نیروگاه استفاده شد. همچنین پهپاد ها نقش بسیار مهم و بسزایی در شناسایی و ردیابی کشتی‌هایی که به صید غیرقانونی موجودات دریایی نظیر ماهی می‌پردازند یا خاموش کردن آتش‌سوزی‌ها و جایی که پرواز برای خلبان خطر دارد، ایفا می‌کنند. شرکت های بزرگ و مطرحی همچون آمازون، گوگل و ای بی در ارائه تئوری مشترکی تصمیم بر آن دارند که به دلیل حجم بالای سفارشات و ترافیک های موجود در سال بسته ها بتوانند از پهپاد ها کمک بگیرند و مرسولات را به صورت هوایی به دست مشتریان برسانند. بسیاری از رستوران ها بزرگ و زنجیره ای نیز برای ارسال غذا چنین مقصود و ایده ای دارند. شاید این فکر در ابتدای کلام کمی خام و بی اساس به نظر برسد اما پیشرفت در این زمنیه به هیچ وجه دور از دسترس نیست. حتی جالب است که بدانید در قسمت امداد و نجات کشور های مختلف نیز پهپاد های دوربین دار نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. در بسیاری از مناطق آسیب دیده امکان حضور نیروی انسانی برای شناسایی خسارات وارده وجود ندارد اما می توان با به پرواز در آوردن یک کوادکوپتر دوربین دار اطلاعات بسیار خوب و جامعی را در اختیار امدادگران قرار داد.

 

طراحی پهپاد

 

بدنه یک پهپاد باید به‌ طوری طراحی شود که بتواند سامانه‌های ارتباطی، جنگ‌افزارها، اشخاص، بارها و کلیه لوازم مرتبط با مأموریت محوله‌اش را در خود جای دهد و ویژگی سازگاری با شرایط جوی منطقه مأموریت را نیز دارا باشد. بهترین عوامل برای طراحی یک بدنه پهپاد سرعت، مدت پرواز و اطمینان‌ پذیری آن است. البته با پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه پهپاد های بدون سرنشین بسیار متعددی طراحی و تولید شده اند که اپراتور می تواند از راه دور و به کمک هدایت پذیر آن را کنترل کند.