فیدر 

 

در مهندسی برق، خط تغذیه نوعی خط انتقال است. علاوه بر این، فیدرها خطوطی هستند که از طریق آنها برق در سیستم های قدرت منتقل می شود. مسیرهای کارآمد و با ظرفیت بالا گره های مهم را به هم متصل می کنند در حالی که خطوط تغذیه کننده این گره ها را به نقاط عزیمت و مقصد متصل می کند. فیدر ها در اصل به عنوان تامین کننده منبع تغذیه به شمار می روند. یکی از دستگاه های مهم برای استفاده در تابلوهای برق و تامین انرژی است. در اصل فیدرها به عنوان کابل های الکترونیکی، یا گروهی از هادی های الکتریکی هستند، که برق را از یک منبع بزرگ به منابع کوچک تر منتقل می کنند. این منبع کوچکتر می تواند یک انشعاب به مخزن یا کانال باشد. عموما از این کابل های الکترونیکی در مصارف گوناگونی استفاده می شود. مثلا برای حمل و نقل، ارتباطات رادیویی و… . سیستم اولیه از مدارهایی تشکیل شده است که به عنوان تغذیه کننده اصلی یا تغذیه کننده توزیع شناخته می شوند. یک فیدر شامل تغذیه کننده اصلی یا اصلی (که معمولاً یک مدار سه فاز چهار سیمه است) و شاخه ها یا جانبی ها (که معمولاً مدارهای تک فاز یا سه فاز هستند) از اصلی تغذیه می کنند ، همانطور که در شکل 6.3 نشان داده شده است. می توانیم فیدرها را در دسته های مختلفی تقسیم بندی نماییم.

 

فیدرها یا کابل های برق فشار قوی و موارد استفاده از آنها

 

این دسته از فیدرها هم به صورت توزیع زمینی و هم به صورت توزیع هوایی مورد استفاده قرار می گیرند. کابل های فشار قوی زمینی از تابلو های کلید دژنکتور ها یا تابلو های فیوز دار سکسیونر، ترانسفورماتورهای مورد نیاز را به شبکه های فشار قوی متصل می کنند. اما فیدرهای فشار قوی که به صورت هوایی توزیع می شوند، از بسیاری قطع کننده ها و برقگیر ها تشکیل شده اند. این برقگیرها به خط کابل فشار متوسط متصل شده اند. ما علاوه بر کابل های الکترونیکی فشار متوسط و فشار قوی، نوع دیگر از کابل های الکترونیکی فشار ضعیف را نیز مورد استفاده قرار می دهیم. تابلو های برق صنعتی بسته به موقعیت نصب شده، از هر یک از این فیدرها استفاده می کنند.

 

فیدرهای فشار ضعیف و موارد استفاده از آن

 

اصولا فیدرهای فشار ضعیف از کلید یا کلید فیوز های نصب شده در تابلو های فشار ضعیف تشکیل می شوند. این کلید ها که بر روی ترانسفورماتور ها نصب گردیده اند، باعث می شوند تا ولتاژ کمتری برای انشعاب های کوچک تر ارسال گردد. اگر یک تابلو برق صنعتی فشار ضعیف دارای خروجی های متعددی باشد، هر یک از خط های خروجی و کلید های فیوز نصب شده بر روی آن، یک خروجی کابل برای این تابلو به شمار می رود. همه ی ما می دانیم که فیدرها یک کانال و یا هادی هستند که جریان بزرگی از قدرت را به مدار های کوچکی تقسیم می نمایند. تا تابلوهای برق صنعتی به میزان قدرت دریافتی از برق، متناسب با ظرفیت خود دست یابند. بیایید نگاهی به چهار رایج ترین سیستم تغذیه کننده توزیع که امروزه استفاده می شود بیاندازیم. چند تنوع دیگر وجود دارد ، اما ما به انواع اصلی می پردازیم. درک اینکه چرا و در کجا از هر یک از سیستم های تغذیه توزیع (توپولوژی) استفاده می شود بسیار مهم است، زیرا هر کاری که انجام می دهید (طراحی پستهای ثانویه ، انجام آزمایش تابلوهای ثانویه یا ترانسفورماتورها یا برنامه ریزی و غیره) این اولین چیزی است که باید بدانید بسیاری از سیستم های توزیع با استفاده از سیستم تغذیه شعاعی کار می کنند. یک سیستم تغذیه شعاعی هم برای ساخت و هم برای سیستم حفاظتی آنها تغذیه شعاعی ساده ترین و کم هزینه ترین هستند. بیایید نگاهی به چهار رایج ترین سیستم تغذیه کننده توزیع که امروزه استفاده می شود بیاندازیم. چند تنوع دیگر وجود دارد، اما ما به انواع اصلی می پردازیم. درک اینکه چرا و در کجا از هر یک از سیستم های تغذیه توزیع (توپولوژی) استفاده می شود بسیار مهم است ، زیرا هر کاری که انجام می دهید (طراحی پستهای ثانویه ، انجام آزمایش تابلوهای ثانویه یا ترانسفورماتورها یا برنامه ریزی و غیره) این اولین چیزی است که باید بدانید.

 

4 نوع اصلی سیستم های تغذیه کننده توزیع برای تشخیص

 

سیستم شعاعی

 

بسیاری از سیستم های توزیع با استفاده از سیستم تغذیه شعاعی کار می کنند. یک سیستم تغذیه شعاعی معمولی در شکل 2 به صورت شماتیک نشان داده شده است. هم برای ساخت و هم برای سیستم حفاظتی آنها تغذیه شعاعی ساده ترین و کم هزینه ترین هستند. یک خطا منجر به از دست دادن عرضه تعدادی از مشتریان تا زمانی که خطا برطرف و محل آن مشخص می شود، می شود.

 

سیستم موازی

 

سطح بالاتری از قابلیت اطمینان با هزینه بیشتر با تغذیه کننده موازی بدست می آید. برای بهبود ضریب اطمینان، ممکن است مجموعه های جداگانه ای از کابل ها مسیرهای مختلف را دنبال کنند. در این حالت هزینه سرمایه دو برابر تغذیه شعاعی است، اما ضریب اطمینان بیشتری برای خط وجود دارد. اگر بار بیشتر باشد، مشتریان بیشتری عرضه شوند، یا بارهایی مانند بیمارستان ها وجود داشته باشد که به قابلیت اطمینان بالایی نیاز دارند، ممکن است این امر توجیه شود.

 

سیستم حلقه

 

با استفاده از تغذیه کننده های اصلی حلقه می توان به سطح مشابهی از قابلیت اطمینان سیستم نسبت به آرایش موازی دست یافت. این معمولاً از رشد بار تأمین شده توسط تغذیه کننده موازی ناشی از کابل کشی در مسیرهای مختلف ناشی می شود. اینها بیشتر در حالی که انتهای شروع و پایان حلقه در یک مکان قرار دارند، نیرو توسط هر دو مسیر حلقه به پستهای زیر حلقه منتقل می شود. در ترتیبات اصلی حلقه شهری / حومه، حلقه باز به صورت دستی کار می کند و با تعویض دستی، عرضه کاهش می یابد.

 

سیستم مش

 

در سیستم های انتقال و انتقال فرعی، معمولاً از سیستم های موازی، حلقه ای یا به هم پیوسته (مش) استفاده می شود. این امر تضمین می کند که در صورت خرابی خط یا عنصر انتقال، می توان به مشتریان جایگزین داد. قاعده کلی این است که در جایی که بارهای زیاد یا تعداد زیادی از مشتریان درگیر هستند، نوعی از حالت آماده به کار، به صورت افزونگی عمدی، با استفاده از فیدرهای موازی، مش بندی یا حلقه ای در طراحی شبکه تعبیه شده است.