تیر برق 

تیر برق تیری است که برای نگهداری از خطوط قدرت ،تاسیسات عمومی مانند انواع کابل ،ترانسفورماتور ، چراغ روشنایی خیابان به کار می رود.از تیرهای برق برای نگه داشتن کابل ها در بالای سطح زمین و انتقال برق برای خطوط انتقال کم ولتاژ استفاده می شود. از آنجایی که در این گونه خطوط از هوا به عنوان عایق کابل‌ها استفاده می‌شود می توان نتیجه گرفت این روش انتقال یکی از کم هزینه‌ترین و رایج‌ترین روش‌های انتقال است.

برقی که برای مصارف خانگی استفاده می شود220 ولت است و شامل یک فاز و یک نول می باشد. اما درخیابان ها و کوچه ها سیم ها چراغ برق 5 تایی هستند چرا؟

برقی که برای مصارف کشاورزی یا خانگی به تیر برق متصل می شود، برق سه فاز است. هر کدام از فاز ها برای این که با هم متمایز شوند اسامی مختلفی دارند. فاز اول را R می گویند. فاز دوم را S و فاز سوم را T نامگذاری می کنند. از برق سه فاز برای آسانسور ها وکارگاه های صنعتی و … استفاده می شود . اما برقی که برای مصارف خانگی می آید یکی از این سه فاز است به همراه نول. علاوه بر این چهار سیم یک سیم دیگر به نام فاز شب برای روشنایی معابر استفاده می شود ، که با احتساب این ها 5 سیم روی تیر برق خیابان ها است. این تیرهای برقی دارای پنج رشته سیم می باشند که ترتیب قرار گیری آنها در طرح قدیم و طرح جدید به شرح زیر می باشد:

در طرح قدیم از بالا به پایین :

  1.  سیم اول فاز شب ( روشنایی معابر)
  2.  سیم دوم . سوم . و چهارم برای مصارف عمومی
  3.  سیم پنجم سیم نول در این طرح سیم آخر سیم نول بدون برق بود و به دلیل اینکه سیم ها از جنس فلز با ارزش مس می باشند به راحتی در دسترس سارقان سیم قرار می گرفت. این عامل باعث شد که تغییری در ترتیب سیم ها ایجاد شود.

در طرح جدید از بالا به پایین :

  1. سیم نول
  2. فاز شب (روشنایی معابر)
  3.  سه سیم آخر برای مصارف عموم می باشد. 

 

رنگ بندی سیم های برق

 

توجه:هرگونه کپی برداری از مقاله با ذکر منبع و ارائه ی لینک مقاله بلامانع است.